Chemische peeling: een intense verjongingskuur 

Een chemische peeling is een techniek om huidveroudering (rimpels) en beschadiging van de huid door zonlicht te behandelen of te voorkomen. Het is een soort ‘verjongingskuur’ voor de huid. Daarbij verwijderen we het bovenste laagje van de huid met behulp van “bijtende” vloeistoffen. Deze stoffen worden aangebracht met een kwastje, gaasje of wattenstok. Zo nemen we een deel van de huid weg, waarna jonge huidcellen de plek innemen van de oude huid.

Resultaat van een chemische peeling

Een chemische peeling geeft verbetering van de huidstructuur, huidverkleuringen vervagen en poriën verfijnen. Daarnaast zullen fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen, de huid steviger worden doordat de behandeling de huideigen collageen- en elastineproductie stimuleert.

Willeke Kamphof maakt gebruik van krachtige chemische peelings, die een synergetische mix van actieve ingrediënten bevatten om huidvernieuwing te bevorderen, rimpeltjes en lijntjes te verminderen en pigmentvlekken aan te pakken. De huid krijgt ontegenzeglijk een gezonde glans!

“Laatst vertelde een cliënt mij dat hij dit al vaker had laten doen bij een schoonheidsspecialiste, maar dat hij geen enkel effect had bemerkt. Dat snap ik. De producten waar ik als dermatoloog mee mag werken zijn logischerwijs van een andere orde dan die van een schoonheidsspecialiste. Als je op zoek bent naar een flinke oppepper voor je huid, je wilt een meer egale teint en fijnere poriën dan zou ik zeker een peeling aanbevelen.”

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

De behandeling bestaat uit een peeling, waarbij de werkzame vloeistoffen door Willeke Kamphof op de huid worden aangebracht. De mix van actieve ingrediënten die elkaar versterken, zorgen ervoor dat de peeling nagenoeg pijnloos is; vaak wordt een gevoel van tinteling en prikkeling omschreven. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en roodheid geven, dit verdwijnt vaak na een aantal uren. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten, daarna kun je je normale activiteiten weer hervatten.

Na de behandeling

Iedereen krijgt een bij de behandelingen behorende speciaal samengestelde post-peel-kit met producten die de huid een extra intensieve boost geven na de behandeling. Dit is een essentieel onderdeel van de behandeling voor een succesvol resultaat. Het stimuleert de exfoliatie van de huid en verbetert de huidtextuur aanzienlijk. Heel belangrijk is het gebruik van de bijgeleverde zonnebrandcrème, nog 2-4 weken na de behandeling. Dit om de egale teint van de huid te bevorderen.
De huid zal de dagen na de behandeling strak aanvoelen, gaan schilferen en soms wordt jeuk ervaren.
Het duurt gemiddeld 4 dagen voordat het peelingproces is uitgewerkt en de huid terug gaat naar zijn normale pH-waarde.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Afhankelijk van de huidconditie heb je slechts een of meerdere peelings nodig voor het gewenste resultaat. Bij forse hyperpigmentatie of acne-littekens zijn over het algemeen 2 of 3 behandelingen nodig. Velen houden hun huid in een goede conditie door de behandeling jaarlijks te herhalen.

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Tarieven

€ 175 – € 250

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Contact