Chemische peeling: een intense verjongingskuur 

Een chemische peeling is een medische techniek om huidveroudering (rimpels) en beschadiging van de huid door zonlicht te behandelen. Ook passen we een chemische peeling toe bij overmatige pigmentvorming en milde acne-littekens.

Resultaat van een chemische peeling

Een peeling kan op verschillende dieptes van de huid invloed hebben. Dit wordt bepaalt door verschillende stoffen meer of minder geconcentreerd te gebruiken. Ook kan het gebruik van verschillende vloeistoffen na elkaar invloed hebben op de diepte van de peeling. Een superficiële of oppervlakkige peeling zorgt voor lichte schilfering nadien en heeft een beperkt effect. Willeke Kamphof biedt een wat pittiger variant van de chemische peeling aan, de zogenaamde middeldiepe peeling. Een middeldiepe peeling stimuleert de exfoliatie van de huid en verbetert de huidtextuur aanzienlijk.

“Laatst vertelde een cliënt mij dat hij dit al vaker had laten doen bij een schoonheidsspecialiste, maar dat hij geen enkel effect had bemerkt. Dat snap ik. De producten waar ik als dermatoloog mee mag werken zijn logischerwijs van een andere orde dan die van een schoonheidsspecialiste. Als je op zoek bent naar een flinke oppepper voor je huid, je wilt een meer egale teint en fijnere poriën dan zou ik zeker een peeling aanbevelen.”

Hoe gaat een chemische peeling in zijn werk?

Voor de peeling maken we uw huid eerst vetvrij met alcohol en zelfs aceton. Vervolgens wordt een stof op de huid aangebracht die de peeling dieper in de huid laat doordringen. Dit geeft vaak een mild branderig gevoel. Daarna wordt de peelingvloeistof op de huid aangebracht met wattenstokjes. Er worden meerdere lagen aangebracht, totdat een egaal witte verkleuring is opgetreden. Dit geeft een flink branderig gevoel, een ventilator wordt gebruikt om dit gevoel te verminderen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling

Na de peeling koelen we de huid met natte gaasjes. Vervolgens smeren we de huid in met een speciale, bij de peeling behorende, crème. Nadat deze is ingetrokken, verdwijnt het branderige gevoel snel. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. De huid begint na een aantal dagen flink te schilferen, het herstel duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Heel belangrijk is het gebruik van zonnebrandcrème, nog 2-4 weken na de behandeling. Dit om de egale teint van de huid te bevorderen.
De huid zal de dagen na de behandeling strak aanvoelen, flink gaan schilferen en soms wordt jeuk ervaren.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Hoe vaak een peeling wordt uitgevoerd hangt af van hoe je huid er uit ziet en wat je er zelf van verwacht. Meestal zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende. Velen houden hun huid in een goede conditie door de behandeling jaarlijks minimaal eenmaal te herhalen, bij voorkeur in de herfst- en wintermaanden.

Bij pigmentafwijkingen of littekentjes ten gevolge van acne moeten we soms meerdere peelings toepassen. Tussen de verschillende peelings moet minimaal 2 maanden zitten.

Indicaties chemische peeling

  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes
  • Grote poriën
  • Huidveroudering
  • Zonneschade
  • Vale/grijze huid (rokershuid)
  • Acne (gevoelige) huid

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Tarief

€ 200

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Contact