COVID-19 protocol

Laatst bijgewerkt: 14-10-2020

Welke maatregelen worden er getroffen?

De praktijk volgt alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels en het verzoek tot thuisblijven in geval van milde verkoudheidsklachten.

Nog steeds geven we elkaar geen hand, draag ik goedgekeurde medische mondkapjes, werk ik altijd met handschoenen, reinig ik de gebruikte oppervlakken tussen alle cliënten door en draag ik er zorg voor dat er niet meer dan 1 persoon tegelijk in de wachtkamer zal zitten.

Wat wordt er van mij verwacht?

  • Blijf thuis in geval van iedere vorm van verkoudheid of griep (loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest en verhoging)
  • Blijf ook thuis wanneer je te maken hebt met zieke of verkouden huisgenoten / partners / kinderen
  • Indien je Corona hebt gehad, dien je twee weken klachtenvrij te zijn
  • Kom alleen
  • Kom svp op de afgesproken tijd ivm de dweilpauzes en het voorkomen van contact tussen andere cliënten

Kan ik ook een telefonisch (gratis) consult plannen met Willeke Kamhof?

Veel vragen over behandelingen kunnen uistekend digitaal behandeld worden. Samen zullen we je wensen bespreken. Een eerlijk en vrijblijvend advies volgt.

Waar moet ik rekening mee houden?

Om wachttijden als gevolg van annuleringen te voorkomen, heb ik besloten te zijner tijd extra afspraken in te plannen, als blijkt dat er veel gaten in de agenda ontstaan. Ziek worden is niet te voorzien, een agenda plannen daardoor ook lastig. Het zou dus soms kunnen gebeuren dat je dan wat langer in de wachtkamer moet zitten dan je gewend bent. Hopend op begrip!

Lieve cliënten,

Op dinsdag 13-10-2020 is tijdens de persconferentie aangekondigd dat contactberoepen in de medische sector en op gebied van uiterlijke verzorging open mogen blijven.

Het Outbreak Management Team is van mening dat het risico voor de volksgezondheid beheersbaar is in geval van beroepsgroepen die normaliter gebruik maken van beschermingsmiddelen, zoals (tand)artsen en mondhygiënisten.

Deze medische contactberoepen leveren geen heel grote, nieuwe concurrerende vraag op voor de mondkapjes, liet minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge eerder weten.

Er zijn strenge voorwaarden opgesteld over de inrichting van praktijken. Net als bij winkels moet zoveel mogelijk worden voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen. Daarom heb ik tussen alle cliënten pauzes ingelast om te voorkomen dat er door meerdere personen tegelijk gebruik gemaakt moet worden van de wachtkamer.

Er is een werkprotocol opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo zal er gevraagd worden naar je gezondheid en of er huisgenoten in thuisisolatie verkeren.

We schudden nog steeds geen handen, blijven onze handen frequent wassen en desinfecteren contact-oppervlakken (tafels, deurklinken, etc.) veelvuldig.

Groet,

Willeke Kamphof