COVID-19 protocol


Lieve cliënten,

Ondanks het feit dat veel cosmetische klinieken al eerder zijn opengegaan, heb ik gemeend er goed aan te doen te wachten op een officieel groen licht van de overheid. Op woensdag 6-5-2020 is tijdens de persconferentie aangekondigd dat contactberoepen in de medische sector en op gebied van uiterlijke verzorging, vanaf volgende week (met ingang van 11 mei) weer aan het werk kunnen.

Het Outbreak Management Team is van mening dat het risico voor de volksgezondheid beheersbaar is in geval van beroepsgroepen die normaliter gebruik maken van beschermingsmiddelen, zoals (tand)artsen en mondhygiënisten.

Deze medische contactberoepen leveren geen heel grote, nieuwe concurrerende vraag op voor de mondkapjes, liet minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vorige week weten.

Er zijn strenge voorwaarden opgesteld over de inrichting van praktijken. Net als bij winkels moet zoveel mogelijk worden voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen. Daarom heb ik tussen alle cliënten pauzes ingelast om te voorkomen dat er door meerdere personen tegelijk gebruik gemaakt moet worden van de wachtkamer.

Het gebruik van mondkapjes voor contactberoepen zal vrijwillig zijn, zo luidt het advies. Ik heb ervoor gekozen wel met een mondkapje te werken.

Er is een werkprotocol opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo zal er gevraagd worden naar je gezondheid en of er huisgenoten in thuisisolatie verkeren.

We schudden nog steeds geen handen, blijven onze handen frequent wassen en desinfecteren contact-oppervlakken (tafels, deurklinken, etc.) veelvuldig.

Kortom, ik ben er klaar voor jullie weer te ontmoeten!

Mocht je zelf al een afspraak voor eind mei of juni hebben ingepland, dan is het dus mogelijk deze te vervroegen. Neem in dit geval even contact op.

Groet,

Willeke Kamphof

Welke maatregelen worden er getroffen?

De praktijk volgt alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels, sociale onthouding van Willeke Kamphof en het verzoek tot thuisblijven in geval van milde verkoudheidsklachten.

Wat wordt er van mij verwacht?

  • Blijf thuis in geval van iedere vorm van verkoudheid of griep (loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest en verhoging)
  • Blijf ook thuis wanneer je te maken hebt met zieke of verkouden huisgenoten / partners / kinderen
  • Indien je Corona hebt gehad, dien je twee weken klachtenvrij te zijn
  • Kom alleen
  • Kom svp op de afgesproken tijd ivm de dweilpauzes en het voorkomen van contact tussen andere cliënten

Kan ik ook een telefonisch (gratis) consult plannen met Willeke Kamhof?

Veel vragen over behandelingen kunnen uistekend digitaal behandeld worden. Samen zullen we je wensen bespreken. Een eerlijk en vrijblijvend advies volgt.