Lieve mensen,
Op de valreep: een heel fijn, gezond, gezellig en ontspannen 2020 toegewenst! Hopelijk is de nevel na de chaotische feestmaand een beetje neergedaald.
Ik zou het fijn vinden jullie dit jaar weer te mogen ontmoeten in mijn praktijk.

Clichés komen boven drijven: wat is het jaar weer omgevlogen! En komend jaar ga ik echt meer sporten, gezonder eten, etc. Dezelfde voornemens als elk jaar en elke zondagavond..

Maar als ik met meer aandacht kijk naar het afgelopen jaar, dan springt er wel het een en ander uit. Een aantal langgekoesterde wensen zijn afgelopen jaar voor mij uitgekomen.

Dat ik de BBL Forever Young heb kunnen aanschaffen, was voor mij een hoogtepunt op werkgebied. Ik wilde al zo lang een apparaat dat op korte termijn zorgt voor een frisse, egale huid en op lange termijn zorgt voor een echte verjonging van de huid op genetisch niveau. En als dermatoloog word ik alleen maar enthousiast van positieve resultaten verkregen uit wetenschappelijk onderzoek en niet zo zeer van een vriendelijke en blije vertegenwoordiger met glossy folders en spitsvondige grappen.

Vanwege de nogal pittige prijs van het apparaat meenden velen mij ervan te moeten weerhouden, was het niet beter om nog een paar jaartjes te wachten?
Ik heb het toch gedaan en geen seconde spijt gehad, dit apparaat doet wat het belooft. Als je vaatjes, couperose en/ of pigmentvlekjes hebt, zie je al na enkele behandelingen een fraai effect: de huid wordt egaler en heel simpel: dat oogt jonger en gezonder. Na verloop van tijd verkleinen de poriën, fijne lijntjes verminderen of verdwijnen helemaal.
De -wetenschappelijk bewezen- genetische verjonging is uiteraard niet 1, 2, 3 een feit. Hiervoor zou je de behandeling jaarlijks een aantal malen (afhankelijk van de uitgangssituatie 2-4x per jaar) moeten bijhouden. Tja. Permanente oplossingen bestaan nog steeds niet en laten we niet vergeten wat voor ellende de permanente fillers -enkele decennia geleden werd dit gezien als de oplossing!- berokkend hebben.

Toen ik de BBL Forever Young aanschafte, besefte ik dat ik aan 1 behandelruimte niet genoeg had, dus werd de wachtkamer omgetoverd tot extra behandelruimte. De studio tegenover mijn praktijk heb ik erbij kunnen huren. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn wens op persoonlijk vlak in vervulling te laten gaan: een hond!
Al decennia staat en hondje bovenaan mijn verlanglijstje, maar ik stond het mijzelf enkel toe als ik er genoeg voor het beestje zou kunnen zijn. Ook een hond wordt niet blij van een verzorger die alleen op zondag het vlees snijdt.

Het ras en geslacht waren al jaren duidelijk, nu nog een pup! Na diverse mails naar fokkers kreeg ik een tip: in Duitsland was nog een pupje beschikbaar dat aan mijn wensjes voldeed.
Lang verhaal kort: eind juni heb ik het kleine beestje opgehaald, wat was hij klein en lief..
Saillant detail was dat ik op de dag van adoptie ben vergeten af te rekenen bij het tankstation in Duitsland. Helemaal in de bonen en mijn hoofd bij het kleine mormeltje. Mijn ex-man, wiens auto ik had geleend, kreeg enige tijd geleden een aanmaning von dem Gerechtshof..! Gelukkig heb ik alles kunnen uitleggen en is er keurig betaald.

Ook aangaande deze aanschaf vele waarschuwingen ontvangen: meer werk dan een kind, handenbinder, haren dus stofzuigen, nooit meer uitslapen, gedoe met vakanties en diners buiten de deur, etc.
Her en der herkenbaar en waar, maar overall ben ik diep-gelukkig met het beestje. Ook als is hij momenteel aan het puberen en soms geen land met hem te bezeilen, ik houd zielsveel van hem en heb ook hiervan geen seconde spijt gehad.

Ik denk dat we vaak zelf heel goed weten welke beslissing de juiste is, je weet vaak zelf het beste welk pad je moet inslaan. Mits je goed naar jezelf luistert, de tijd daarvoor neemt en dicht bij jezelf blijft. Vaak helemaal niet eenvoudig, want adviezen en meningen van anderen laten ons natuurlijk ook niet koud. Zie die adviezen en meningen als suggesties en kijk vervolgens naar wat echt bij jou past. Dat geldt ook voor je uiterlijk. Wie ben jij en wat wil je uitstralen. Ik hoop dat je op jezelf wilt lijken. Misschien een beetje frisser of meer uitgerust, maar wel wie jij bent.

Groet en graag tot ziens!
Willeke