Zomeraanbieding Femilift ’21

De Femilift is een CO2-laser die gebruikt wordt om klachten van ongewenst urineverlies, vaginale veroudering en -droogte te verhelpen, alsmede het bindweefsel te verstevigen en elasticiteit te bevorderen.

Deze zomer (geldig vanaf 1 juli) geldt een eemalige korting per persoon van € 200 op de eerste behandeling en € 100 op een vervolgbehandeling.

  Veelgestelde vragen over Femilift

  Hoe werkt zo’n behandeling eigenlijk?

  De FemiLift is een CO2-laser, dit soort lasers zorgen voor de meest krachtige stimulatie van weefsel in deze categorie lasers. De FemiLift zorgt voor een geconcentreerde opwarming van de vaginawand, hetgeen zorgt voor stimulatie van de aanmaak en contractie van bindweefsel en elastine. Het weefsel wordt hierdoor hersteld en het zorgt voor een letterlijke verjonging van de cellen in de vaginawand. Dit resulteert in de uiteindelijke toename in dikte en verstrakking van de vaginawand, hierdoor treedt een afname van stressincontinentie op. Bijkomend voordeel is dat de pH-waarde normaliseert en zorgt voor een verbeterde hydratatie van de vagina.

  Het behandelprotocol van FemiLift bestaat uit gemiddeld drie behandelingen met een interval van 4 á 6 weken. De behandeling kan poliklinisch worden uitgevoerd en duurt circa 15 minuten en is weinig pijnlijk.

  Doet het pijn tijdens en/of na de behandeling?

  De behandeling is niet volledig pijnloos maar heel goed te doen. Bij de ingang van de vagina is het het meest gevoelig en daarom wordt op die plek een beetje verdovingsspray aangebracht voorafgaand aan de behandeling.
  Nadien kan het enkele uren nog wat branderig aanvoelen, pijn doet het echter niet.

  Hoe lang na de behandeling kan ik geen geslachtsgemeenschap hebben?

  Het is verstandig om gedurende 3 dagen na de behandeling geen penetratie te hebben.

  Kan ik bloedverlies hebben?

  Over het algemeen treedt nadien geen bloedverlies op, omdat de mini-wondjes die ontstaan tijdens de behandeling, meteen dichtgeschroeid worden door de laser. Indien je al lang in de menopauze bent, is het slijmvlies erg dun en kan er wel enig bloedverlies optreden. Dit is echter niet gevaarlijk of ongezond.

  Ik wil binnen een paar jaar een baby, moet ik wachten?

  Nee, het is niet nodig te wachten met de behandeling. Je zorgt er voor dat het vaginaweefsel in een goede conditie komt, dat is dus ook gunstig bij een nieuwe zwangerschap en dus bevalling.

  Kan ik tijdens mijn menstruatie met de FemiLift behandeld worden?

  Het is niet handig om tijdens je menstruatie de behandeling te ondergaan. Het bloed belemmert de penetratie van de FemiLift in het vaginale weefsel, waardoor de behandeling aan effectiviteit verliest.

  Ik heb last van endometriose. Kan ik dan wel behandeld worden?

  In de meeste gevallen wel. Als u last heeft van intense diepe pijn in het bekken tijdens het vrijen dan kan de gynaecoloog het afraden.

  Hoe diep penetreert de laser?

  De laser probe wordt ingebracht in de vagina tot aan de baarmoederhals. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen gevormd wordt te bereiken.

  Kan er iets mis gaan?

  CO2 lasers zijn al meer dan 50 jaar in gebruik en hebben aangetoond dat ze veilig en effectief zijn bij vele toepassingen waaronder dermatologie en gynaecologie. Een soortgelijke lasertechniek wordt gebruikt op het gezicht voor verjonging en vermindering van rimpels. Alleen een ervaren arts mag de behandeling met de FemiLift uitvoeren. Daarnaast is de output van de laser begrensd, waardoor het onmogelijk is weefsel ongewenst te beschadigen.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een maximaal resultaat – en wat is de ideale behandelinterval?

  Ongeveer 90% van de behandelde patiënten zullen met 3 behandelingen een goed resultaat bereiken. De FemiLift behandeling blijft lang effectief, maar om een optimaal resultaat te behouden, wordt geadviseerd jaarlijks 1 behandeling te ondergaan.

  Naar alle vragen en antwoorden