Ultraformer III (HIFU): huidverstrakking van zowel lichaam als gezicht zonder injectables

De Ultraformer III is een apparaat speciaal voor huidverstrakking en huidversteviging, werkzaam op basis van HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Met deze techniek wordt energie in de huid gebracht, zonder de buitenste laag van de huid te beschadigen, zoals bij sommige laserbehandelingen. Hierdoor kan deze behandeling te allen tijde worden toegepast: geen kans op nare pigmentverschillen als je de behandeling in de zomer ondergaat.

Hoe werkt het? 

De Ultraformer III brengt middels ultrageluidsgolven energie in verschillende lagen van de huid. Dit zorgt voor een specifieke temperatuur in deze lagen, waardoor het bestaande collageen regenereert en nieuwe collageenvezels worden aangemaakt. Hierdoor krijg je een verstrakking en een liftend effect van de huid. Het is een prachtige oplossing voor diepe- en oppervlakkige rimpels, het verbeteren van de huidtextuur, liften van verslapte huid en het verstevigen van de huid. Met de HIFU, worden via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven.  

De behandeling 

De Ultraformer III kan op zowel het lichaam als gezicht toegepast worden. Het apparaat heeft maar liefst 7 verschillende cartridges (een soort opzetstukken) die zich allemaal op een andere diepte in de huid focussen. Voor het gezicht gebruiken we de micro-, voor het lichaam de macro focused cartridges. Doordat we op zoveel verschillende  dieptes in de huid kunnen werken, kunnen we maatwerk leveren. Zowel per persoon als per regio in het gezicht of op het lichaam. 

Wat belangrijk is bij een behandeling geënt op het liften en verstrakken van de huid, is het behandelen van de juiste laag in de huid, zodat het gewenste effect ontstaat. De Ultraformer III behandeld de diepere lagen in de huid, de lederhuid (dermis) en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.   

SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System) is onderhuids bindweefsel dat verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid. De Ultraformer III is in staat deze diepe structuur te verwarmen met als resultaat lifting van de huid van het gezicht.  

Vóór de behandeling wordt de huid gereinigd en het te behandelen gebied afgetekend. Er wordt een gel op de huid aangebracht en met de verschillende handstukken wordt de huid behandeld. Dit duurt gemiddeld een half uur. De behandeling is niet volledig pijnloos, maar goed te verdragen. Nadien zal de huid een beetje rood zijn en een beetje branderig aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden en mag er meteen een crème op aangebracht worden.  

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Het resultaat 

Het uiteindelijke resultaat is niet onmiddellijk waar te nemen, het collageen heeft immers tijd nodig om te regenereren. Na ongeveer 3-6 maanden ga je het verschil zien: na een gelaatsbehandeling zal lifting, huidverstrakking, afname van rimpels en huidverstrakking plaatsvinden. Verbeteringen worden zelfs na 6 maanden nog geconstateerd. Dit komt omdat Ultraformer de aanmaak van collageen blijft stimuleren tot maanden na de behandeling.  Je hebt dus geduld nodig.

Na een behandeling van delen van het lichaam zal door afname van vetweefsel en huidverstrakking een verbetering van de contouren na 2-3 maanden zichtbaar worden.  

Soms voldoet 1 enkele behandeling, maar voor een meer expliciet resultaat wordt meestal gekozen worden voor een vervolgbehandeling, afhankelijk van de beginsituatie. Bij de intake zal dit besproken worden en kan een advies op maat worden gegeven.  

Welke gebieden kun je allemaal behandelen?  

Wat betreft geschikte gebieden in het gezicht kun je denken aan voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, slappe huid onder de ogen, rimpeltjes boven de mond, verslapte huid wangen, hals.. Eigenlijk alles, behalve de dunne huid van de bovenoogleden; we behandelen niet boven de ogen. Realiseer je wel dat soms een combinatie van behandelingen het mooiste resultaat geeft. 

Op het lichaam behandelen we het decolleté, armen, vetplooitjes bij de oksels, verslapte buikhuid, love handles, dijen, etc. Realiseer je wel dat het niet een behandeling is om overgewicht te behandelen. Het gaat de verbetering van verslapte huid en storende randjes die ondanks onze inspanningen in de sportschool maar niet willen verdwijnen! 

Voor wie is de behandeling niet geschikt? 

HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met injectables: de behandeling zorgt ervoor dat de producten versneld afgebroken worden, zonde! Je kunt wel eerst een behandeling met HIFU ondergaan en nadien injectables gebruiken. Als je in het verleden bent behandeld met permanente fillers of er zijn implantaten geplaatst, is het onverstandig met de HIFU te behandelen in dat gebied. En als er een actieve infectie is (denk bv aan een koortslip), uitgebreide acne of wanneer er wondjes zijn in het te behandelen gebied, is deze behandeling niet geschikt. En zoals altijd zijn we logischerwijs terughoudend met behandelen bij mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Bij mensen met een heel donkere huid (huidtype 5 en 6) zijn we voorzichtig omdat door de toegebrachte warmte in de huid toch donkere vlekken zouden kunnen optreden, maar we kunnen zeker behandelen. 

Het is verstandig vooraf te overleggen als je implantaten hebt, een pacemaker en/of bloedverdunners slikt. We zullen dan samen bespreken wat verstandig is.  

Wat is het verschil met andere HIFU apparatuur? 

Er zijn een heleboel HIFU apparaten op de markt, met wisselend scala aan mogelijkheden, een duidelijk verschil in aanschafkosten en dientengevolge verschillen in kosten van de behandelingen.  

De Ultraformer III is het neusje van de zalm onder de HIFU apparaten. Het beschikt over maar liefst 7 verschillende handstukken waardoor we uiterst precies kunnen werken, met daarbij behorende verfijnde resultaten. Het feit dat er niet alleen het gelaat maar ook delen van het lichaam behandeld kunnen worden, is natuurlijk een enorm voordeel ten opzichte van het gros van de andere apparatuur. 

Van diverse HIFU apparaten is bekend dat de behandelingen als zeer pijnlijk worden ervaren, dat is bij de Ultraformer III niet het geval. De behandelingen kunnen gevoelig zijn, maar zijn absoluut goed vol te houden.  

Hifu in combinatie met Forever Young BBL

De ultraformer kan uitstekend combineerd worden met Forever Young BBL. Forever Young BBL is een onderhoudsbehandeling van uw huid die het huidverouderingsproces vertraagt. Het is een revolutionaire huidverjongende behandeling op basis van lichtenergie. De warmte die hierdoor in uw huid wordt gebracht, activeert de aanmaak van collageen, elastinevezels en hyaluronzuur, met als gevolg een strakkere en jongere huid. Het vertraagt het genetisch verouderingsproces niet alleen, het wordt zelfs teruggedraaid!

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Regio middelgroot € 450,-

Voorhoofd/ wenkbrauwlift + rond de ogen

€ 450,- per behandeling

Wangen en kaakranden

€ 450,- per behandeling

Hals, onderkin + kaakranden

€ 450,- per behandeling

Decolleté

€ 450,- per behandeling

Regio groot € 550,-

Decolleté, hals/ onderkin

€ 550,- per behandeling

Hals/ onderkin, kaakranden + wangen

€ 550,- per behandeling

Gehele gelaat en combinaties vanaf € 650,-

Gehele gelaat

€ 650,- per behandeling

Gelaat +hals/ onderkin

€ 750,- per behandeling

Gelaat + hals/ onderkin + decolleté

€ 850,- per behandeling

Behandelingen van regio’s lichaam tarieven in overleg

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact