Botox behandeling Haarlem

Rimpels zijn voor veel mensen een van de grootste ergernissen van het ouder worden. Hoeveel dure anti-rimpelcrèmes je ook smeert, vroeg of laat ontkom je niet aan fronsrimpels of kraaienpootjes. Stoort u zich aan de (beginnende) lijntjes en rimpels in uw gelaat? Met behulp van botulinetoxine (‘botox’) zullen dynamische rimpels (veroorzaakt door spieractiviteit, dus mimiek) sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Botox tegen rimpels: de werking

Botulinetoxine is een natuurlijk, bacterieel eiwit. Kleine doses van deze substantie worden direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren die verantwoordelijk zijn voor de overmatige samentrekkingen die rimpels veroorzaken, ontspannen. Andere zenuwfuncties, zoals de tastzin van de huid, worden niet aangetast.

Toepassing

Telkens wanneer u lacht, fronst, zich concentreert of uw ogen dichtknijpt, trekken uw gezichtsspieren zich samen waardoor er rimpels en lijnen ontstaan. Bij het ouder worden verliest uw huid zijn elasticiteit en kunnen deze groeven dieper worden en definitief in uw gezicht worden gegrift. Denk bijvoorbeeld aan de fronslijnen tussen de wenkbrauwen, deze kunnen duidelijk zichtbaar worden, waardoor u boos en bezorgd kijkt, zelfs wanneer dat niet het geval is. Er is echter ook iets te zeggen voor preventieve behandeling: indien je de gelaatsspieren die verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke rimpels blijft ontspannen, zullen er geen rimpeltjes optreden.

Natuurlijk eindresultaat

Het eerste effect van botox tegen rimpels wordt binnen ongeveer 2 tot 3 dagen zichtbaar. Het effect van de injecties is altijd tijdelijk. Het effect houdt meestal 4 maanden aan en na meerdere behandelingen meestal langer. Wanneer de volgende behandeling plaatsvindt, hangt af van de duur van het effect bij de individuele persoon, en uiteraard van zijn of haar wens daartoe.

Bij velen bestaat de associatie met uitdrukkingsloze, onnatuurlijke gezichten.  Ons streven is een natuurlijk, fris en uitgerust uiterlijk. Het is de bedoeling het uiterlijk te verbeteren, zonder dat je ziet dat er een kleine ingreep heeft plaatsgevonden.

Botox tegen rimpels
* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Na de behandeling

De behandeling veroorzaakt nauwelijks ongemak. Vaak zijn direct na het injecteren van het middel enkele rode vlekjes op de injectieplaats te zien. De behandeling duurt hooguit een kwartier en u kunt nadien zeer snel uw gewone activiteiten hervatten.

Tarieven

Kleine regio gelaat (kin, bovenlip, bunny lines of wenkbrauwlift) € 75,-
1 regio gelaat (frons, voorhoofd of kraaienpootjes) € 150,-
2 regio’s € 250,-
3 regio’s € 300,-

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Contact