Lipofilling behandeling Haarlem

Naarmate we ouder worden verliezen we volume in ons gezicht. Je wangen en jukbeenderen worden minder prominent, het gebied bij je slapen wordt dieper, de mondhoeken gaan zakken en zo zijn er nog wat kenmerken die veroorzaakt worden door het verlies aan volume. Er zijn verschillende manieren om dit volume terug te brengen. De meest bekende manier is het vullen van deze gebieden met een filler op basis van hyaluronzuur. Een andere optie is om je eigen vetweefsel te gebruiken om het volumeverlies aan te pakken. Dit kan door vet te verwijderen van de ene plek (meestal buik, heupen of billen) en dit elders weer in te spuiten.

Lipofilling behandeling Haarlem bij Praktijk Willeke Kamphof

Voor welke gebieden?

De behandeling is geschikt voor het terugbrengen van volume in het gezicht, maar ook van de grote schaamlippen en handruggen. In het gezicht kunnen de slapen, wangen en de regio rond de mond goed met lipofilling behandeld worden.

Lipofilling behandeling Haarlem: hoe werkt het?

We hebben vet nodig! Tijdens een informatief gesprek wordt het ‘donorgebied’ bepaald; dit is de plaats waar het vet vandaan gehaald kan worden. Grote hoeveelheden hebben we niet nodig, vrijwel iedereen heeft wel een beetje vet wat gebruikt kan worden. Bij de behandeling wordt de donorplek plaatselijk verdoofd met tumescente vloeistof (een ruime hoeveelheid vloeistof met daarin een verdovingsmiddel), dit moet een half uurtje inwerken. Nadien wordt het te transplanteren vet met een dun buisje weggezogen.
Na het oogsten van het vet, wordt het op een speciale manier bewerkt zodat we zoveel mogelijk levensvatbare vetcellen overhouden. Er bestaan verschillende methoden om het verzamelde vet te bewerken en te zuiveren. Wij gebruiken het Puregraft systeem. Een manier waarbij het geoogste vet geavanceerd gefilterd wordt van onnodig materiaal en de bruikbare vetcellen overblijven.

Nu kunnen we het geoogste en bewerkte vet gebruiken. De vetcellen worden ingespoten daar waar meer volume nodig is, dit wordt van tevoren besproken. We streven ernaar het nieuwe vetweefsel zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen. Dit zorgt ten eerste voor een mooi eindresultaat maar ook voor een grotere overlevingskans van de vetcellen. De vetcellen hebben namelijk doorbloeding nodig en wanneer je teveel tegelijk in hetzelfde gebied injecteert, zullen minder vetcellen de transplantatie overleven. Bovendien is er dan een verhoogde kans op het krijgen van vet-cystes. Er kan per keer dus een beperkte hoeveelheid vetcellen ingebracht worden. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Na de Lipofilling behandeling

Na de behandeling worden de gaatjes die gemaakt zijn om het vet te oogsten afgeplakt met pleisters. Het is handig als je een strakke legging, wielrennersbroekje of maillot meeneemt om de verbandjes op zijn plek te houden en druk te geven of de donorplaats.

Het herstel

De eerste dagen na de behandeling zal er verdovingsvloeistof uit de gaatjes komen die gemaakt zijn om het vet te verwijderen. Je kunt je wat moe voelen, misschien zelfs wat rillerig. Ook kun je een beurs gevoel en een soort van spierpijn ervaren in zowel het gebied waar vet is weggehaald, als het gebied waar het vet is ingespoten. Zwelling en blauwe plekken zijn wel te verwachten, deze zijn na een week flink verminderd. Het kan wel enkele weken duren voordat de blauwe plekken volledig verdwenen zijn.
Na de behandeling is het verstandig het een beetje rustig aan te doen en sporten of zware arbeid een weekje uit te stellen. Douchen mag, bezoek aan sauna of zwembad niet.

Het resultaat

Je moet het zien als een fillerbehandeling. Omdat we redelijk veel materiaal hebben, kunnen we meteen een aantal gebieden in het gezicht behandelen. Je zult nadien dan ook wel wat blauwe plekken en gezwollen kunnen zijn de eerste dagen. Ook zal een deel van de vetcellen niet overleven dus het volume neemt wat af na een paar dagen. Het definitieve resultaat is na een maand of 3 te beoordelen. Omdat je meteen behoorlijk wat materiaal kunt inbrengen, zal er ook meteen veel resultaat te zien zijn. Wanneer je een behandeling met fillers doet, gebruik je vaak niet meer dan 3 ml ivm de prijs, nu hebben we veel meer ml tot onze beschikking. Een deel hiervan sterft af, maar het vet dat overleeft, zal permanent blijven zitten. Uiteraard gaat het verouderingsproces gewoon door, en zal er ook weer volume verdwijnen zoals anders ook het geval zou zijn. Net als bij fillers is bij lipofilling ook het mooiste resultaat als je het bijhoudt.

Afhankelijk van de mate van volumeverlies en het resultaat van de behandeling, kan er gekozen worden voor meerdere behandelingen. Wij adviseren tussen elke behandeling een periode van minstens 6-8 weken aan te houden.

Lipofilling
* Resultaat van 2 behandelingen. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Risico en complicaties

Lipofilling is een veilige ingreep. Zoals bij iedere ingreep waarbij bijv. injecties gegevens worden, is er een risico van op infectie. Ook kunnen soms kleine knobbeltjes voelbaar zijn, deze verdwijnen over het algemeen vanzelf. Specifieke risico’s bij gebieden die symmetrisch behandeld worden is een geringe asymmetrie. Het is verder een vergelijkbaar veilige procedure als het vullen met fillers als bijvoorbeeld hyaluronzuur. Echter zonder kans op afstotingsreacties, het is tenslotte uw eigen vet.

Wanneer kiezen voor lipofilling en niet voor hyaluronzuur?

Steeds meer mensen staan kritisch tegenover het gebruik van niet-lichaamseigen producten, terwijl zij toch graag een cosmetische behandeling willen ondergaan teneinde volumeverlies aan te pakken. Dan is lipofilling bij uitstek geschikt. Daarnaast is een veel gehoorde klacht over de reguliere fillers: het resultaat is niet blijvend. Met lipofilling heb je een meer permanente oplossing dan met fillers op basis van hyaluronzuur. Anderzijds kan dit laatste ook juist als een voordeel gezien worden; mocht je het resultaat niet ideaal vinden, dan is het slechts tijdelijk en bovendien te verwijderen middels een “anti-stof”. Tenslotte is lipofilling erg geschikt voor mensen waarbij een fors verlies aan volume waar te nemen is en gebruik van de reguliere fillers dan te kostbaar wordt bevonden.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Gelaat

€ 1950,-

Handruggen

€ 1800,-

Schaamlippen

€ 1800,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact