Rimpelbehandelingen met botox

Rimpelbehandeling d.m.v. botox is verreweg de meest effectieve methode om rimpels te bestrijden zonder operatie. Dankzij de spierontspannende werking van botox, zullen dynamische rimpels (veroorzaakt door spieractiviteit) sterk verminderen of zelfs volledig verdwijnen.

De werking van botox

De injectable die gebruikt wordt voor de rimpelbehandelingen bestaat uit een natuurlijk, bacterieel eiwit. Kleine doses van deze substantie worden direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren die verantwoordelijk zijn voor de overmatige samentrekkingen die rimpels veroorzaken, ontspannen. Andere zenuwfuncties, zoals de tastzin van de huid, worden niet aangetast.

Toepassing

Telkens wanneer je lacht, fronst, je concentreert of je ogen dichtknijpt, trekken je gezichtsspieren zich samen waardoor er rimpels en lijnen ontstaan. Bij het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit en kunnen deze groeven dieper worden en definitief in je gezicht worden gegrift. Denk bijvoorbeeld aan de fronslijnen tussen de wenkbrauwen, deze kunnen duidelijk zichtbaar worden, waardoor je boos en bezorgd kijkt, zelfs wanneer dat niet het geval is. Preventieve behandeling is ook mogelijk: indien je de gelaatsspieren die verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke rimpels blijft ontspannen, zullen er geen rimpeltjes optreden.

Natuurlijk eindresultaat

Het eerste effect van de behandeling wordt binnen ongeveer 2 tot 3 dagen zichtbaar. Het effect van de injecties is altijd tijdelijk en houdt meestal 4 maanden (na meerdere behandelingen meestal langer). Wanneer de volgende behandeling plaatsvindt, hangt af van de duur van het effect bij de individuele persoon, en uiteraard van zijn of haar wens daartoe.

Bij velen bestaat de associatie met uitdrukkingsloze, onnatuurlijke gezichten. Het streven van Willeke Kamphof is een natuurlijk, fris en uitgerust uiterlijk. Het is de bedoeling het uiterlijk te verbeteren, zonder dat je ziet dat er een kleine ingreep heeft plaatsgevonden.

Na de behandeling

De behandeling veroorzaakt nauwelijks ongemak. Vaak zijn direct na het injecteren van het middel enkele rode vlekjes op de injectieplaats te zien. De behandeling duurt hooguit een kwartier en je kunt nadien zeer snel je dagelijkse activiteiten hervatten.

Contact

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Button Text