Rimpels bovenlip verzachten

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: het ontstaan van rimpeltjes bij de bovenlip. Afhankelijk van je huidtype en levensstijl kunnen deze meer of minder prominent aanwezig zijn. Niet iedereen stoort zich eraan, maar indien dit wel het geval is: er is een remedie! Afhankelijk van de oorzaak zijn er diverse behandelmethodes die rimpeltjes op je bovenlip kunnen verminderen.

Oorzaken rimpels bovenlip

Er zijn twee oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van rimpels in het algemeen en dus ook van die op de bovenlip. Dynamische rimpels ontstaan door de expressie, je mimiek, dus door de beweeglijkheid van de mond; statische rimpels ontstaan door volume- en elasticiteitsverlies in de huid.

Je kent ongetwijfeld de term “rokerslijntjes” wel, die vaak gebruikt wordt om deze rimpeltjes te beschrijven. Het is echter niet zo dat alleen rokers deze lijntjes ontwikkelen. Maar het is wel een feit dat roken een zeer slechte invloed heeft op de huid: het breekt elastine af in de huid, hetgeen rimpels veroorzaakt.

Behandeling van rimpels bovenlip


* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Terugbrengen van stevigheid in de lipcontouren

Rimpeltjes boven de mond kunnen zeer effectief worden verzacht door de stevigheid in de contouren van de lippen terug te brengen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van fillers op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. De lipcontour krijgt meer volume, waardoor de huid glad trekt. Ook kunnen de kleine verticale lijntjes boven de lippen, waar de lippenstift zich in ophoopt, opgevuld worden met een dunne filler.

Afname van spieractiviteit

Het kan ook effectief zijn de lijntjes boven de lippen te verzachten door de spieractiviteit af te laten nemen met behulp van Botox. Soms echter, is een laserbehandeling, of een behandeling waarbij laser gecombineerd wordt met een andere methode, effectiever.

PLexR Soft Surgery

Indien de lijntjes en rimpeltjes dieper zijn en duidelijk zichtbaar, zelfs als de onderliggende spieren niet worden gebruikt, is PlexR Soft Surgery een effectievere behandeling. De PlexR is een apparaat waarmee de huid behandeld wordt met plasma: zonder direct contact te maken met de huid, ontstaat er een kleine straal geladen gasdeeltjes – plasma – die de huid puntsgewijs raakt. Het gevolg is gedeeltelijke verdamping van de bovenste laag van de huid. Hierdoor zal een krimpeffect optreden, samentrekking van huidvezels, waardoor een strakkere huid ontstaat en rimpels verdwijnen. De plasma-straal heeft een stimulerend effect op de collageen- en elastineproductie in de huid.

Samen zullen we uitgebreid bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou meest geschikte behandeling is.

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Vraag stellen