Verhuis- en eindejaarsactie! Korting op alle behandelingen met fillers

Rimpeltjes bovenlip (rokerslijntjes) verzachten

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: het ontstaan van de zogeheten rokerslijntjes, oftewel rimpeltjes bij de bovenlip. Afhankelijk van je huidtype en levensstijl kunnen deze meer of minder prominent aanwezig zijn. Niet iedereen stoort zich eraan, maar indien dit wel het geval is: er is een remedie. Afhankelijk van de oorzaak zijn er diverse behandelmethodes die rimpeltjes op je bovenlip kunnen verminderen.

Oorzaken rokerslijntjes

Er zijn twee oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van rimpels in het algemeen en dus ook van die op de bovenlip. Dynamische rimpels ontstaan door de expressie, je mimiek, dus door de beweeglijkheid van de mond; statische rimpels ontstaan door volume- en elasticiteitsverlies in de huid.

Je kent ongetwijfeld de term “rokerslijntjes” wel, die vaak gebruikt wordt om deze rimpeltjes te beschrijven. Het is echter niet zo dat alleen rokers deze lijntjes ontwikkelen. Maar het is wel een feit dat roken een zeer slechte invloed heeft op de huid: het breekt elastine af in de huid, hetgeen rimpels veroorzaakt.
Er zijn inmiddels diverse behandelingen om deze zogeheten rokerslijntjes te verzachten.

1. Terugbrengen van strakke lipcontouren

Rimpeltjes boven of rond de mond kunnen zeer effectief worden verzacht door de contouren van de lippen te herstellen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van fillers op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. De lipcontouren worden in ere hersteld, waardoor ook de huid direct rond de lippen gladder wordt. Hierdoor verminderen de fijne lijntjes, zodat er geen lippenstift meer in ophoopt. Ook kunnen de kleine verticale rimpeltjes boven de lippen opgevuld worden met een heel dunne filler.

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

2. Verminderen van spieractiviteit

Het kan ook effectief zijn de lijntjes boven de lippen te verzachten door de spieractiviteit af te laten nemen met behulp van Botox. Dit luistert echter nauw; immers, de spieren rond je mond heb je ook nodig om goed te kunnen articuleren…

Soms echter is een behandeling waarbij het bindweefsel van de huid sterk gestimuleerd, nodig om de lijntjes effectief te kunnen verminderen.

3. PLexR Soft Surgery

Indien de lijntjes en rimpeltjes iets dieper en duidelijk zichtbaar zijn, zelfs als de onderliggende spieren niet worden gebruikt, kan PlexR Soft Surgery een effectieve behandeling zijn. De PlexR is een apparaat waarmee de huid behandeld wordt met plasma: zonder direct contact te maken met de huid, ontstaat er een kleine straal geladen gasdeeltjes – plasma – die de huid puntsgewijs raakt. Het gevolg is gedeeltelijke verdamping van de bovenste laag van de huid. Hierdoor zal een krimpeffect optreden, samentrekking van huidvezels, waardoor een strakkere huid ontstaat en rimpeltjes kunnen verminderen. De plasma-straal heeft een stimulerend effect op de collageen- en elastineproductie in de huid.

Meer over PlexR Soft Surgery

4. CO2-laser

Bij onze CO2 laser wordt het laserlicht gefilterd, waarbij het laserlicht in fijne bundels wordt verdeeld. Deze “fractionele” methode zorgt ervoor dat de huid tussen de laserbundels intact blijft, waardoor de huid veel sneller geneest en een korte herstelperiode heeft. De laser maakt dus kleine gaatjes in de huid waarbij de vrijgekomen energie zich dieper in de huid verspreidt. Deze energie (warmte) zorgt ervoor dat het bindweefsel wordt gestimuleerd, met als gevolg dat de huid zich verstrakt en verdikt, de structuur van de huid verbetert en dat rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.

Meer over CO2-laser

Het voordeel van de CO2-laser boven de Plexr is, is dat de CO2-laser meer mogelijkheden heeft wat betreft instellingen, zo is deze behandeling voor vrijwel ieder huidtype toe te passen. De CO2-laser kan dus ook zo ingesteld worden, dat een enkele behandeling al erg veel effect heeft en meerdere behandelingen voor een bevredigend effect niet onmiddellijk nodig zijn, zoals bij de PlexR vaak wel het geval is. Daarnaast werkt de CO2-laser zeer snel, waardoor tijdens een enkele behandeling grote gebieden (bijvoorbeeld het hele gezicht) aangepakt kunnen worden, dat is bij de PlexR niet goed mogelijk.

Rokerslijntjes behandelen

5. Belotero: fillers gericht op minimale volume vermeerdering

Er zijn enkele speciale fillers op de markt die zeer oppervlakkig geïnjecteerd kunnen worden, zodat je minimale volume vermeerdering krijgt. Deze fillers zijn Belotero Balance® en Belotero Soft®. Met een speciale techniek, de blanching-techniek, kunnen fijne lijntjes als de kraaienpootjes en de rokerslijntjes behandeld worden.

Eigenlijk verschilt de behandeling weinig met de reguliere filler-behandelingen. Wel kan het wat gevoeliger zijn omdat er zo oppervlakkig geïnjecteerd wordt en omdat er zoveel prikjes uitgedeeld worden. Koelen met coldpacks is een manier om dit leed te verzachten. Verdoven met crèmes heeft niet mijn voorkeur, omdat de huid ervan zwelt en ik dus minder goed kan zien wat ik doe.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Fillers - 1,0 ml

€ 410,-

Botox kleine regio

€ 75,-

PlexR

Op aanvraag

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact