Sculptra: een klassieker en ware collageen booster

De afgelopen jaren merken we dat er steeds meer interesse is in het stimuleren van de huid in plaats van het af en toe te behandelen met “vulmiddelen”, oftewel fillers. Bovendien hebben we kunnen zien dat fillers niet altijd het effect hebben waar we naar op zoek zijn. Het kan je gezicht een andere vorm geven en daarbij kan iemand soms zelfs een wat opgeblazen uiterlijk krijgen. Zo zijn we al jaren erg blij het de resultaten van Profhilo, een krachtige skinbooster op basis van hoog geconcentreerd hyaluronzuur, dat zorgt voor een prachtige glow door de toegenomen hydratatie en bovendien het collageen en elastine stimuleert. Top-product! De stimulatie van Sculptra gaat een stapje verder: het maakt 3x zoveel collageen aan als andere skinboosters en kan in tegenstelling tot de andere producten ook volumeherstel genereren. Sculptra is een injectable dat al decennia bestaat en sinds enige tijd weer in opmars is, dit keer met verbetered protocol.

Sculptra bevat melkzuur, hetgeen het collageen (bindweefsel) in de huid stimuleert, waardoor de structuur en de dikte van de huid herstelt. Hierdoor vermindert diepte van de rimpels en wordt de huid steviger. Dit is een proces dat geleidelijk verloopt, het optimale resultaat is dan ook pas na maanden zichtbaar.

Indicaties

Sculptra kan ingezet worden als je versteviging van de huid van je gezicht, hals en/ of decollete nastreeft. Let wel: het wordt niet gebruikt op het voorhoofd, rond de ogen of boven de mond. Maar daar hebben we gelukkig andere producten voor, zoals de Boletero filler, oftewel Blanching techniek.

Maar ook voor het herstel van volumeverlies ter plaatse van de slapen (geeft dan ook een “liftend” effect!) en de wangen.

Wanneer kiezen voor Sculptra en wanneer voor fillers?

Hieronder enkele richtlijnen om de keuze voor een bepaald product of behandeling makkelijker te maken:

Als je met name op zoek bent naar toename van volume in je gezicht, dan zijn fillers de beste keuze

Wil je je huid juist verstevigen? Kies dan voor Sculptra

Is een specifiek gebied dat je wilt behandelen, zoals je neuslippenplooien? Dan is het praktischer om voor fillers te kiezen

Wil je snel resultaat? Fillers!

Ben je meer op zoek naar een graduele verandering die meer duurzaam is? Dan is Sculptra een goede keus.

De behandeling

Sculptra is een soort poeder dat in een flacon zit en wordt aangemaakt met steriel water en een beetje verdovingsvloeistof. In het geval van versteviging van de huid, wordt een ruime hoeveelheid injecties oppervlakkig in de huid van de wangen, kaakranden en kin toegediend. Dat is niet onmiddellijk een pretje dus kan er, indien gewenst, voordien verdoofd worden met crème. En prikjes betekent een kans op blauwe plekjes, meerdere prikjes een grotere kans op blauwe plekjes.. Dus even goed plannen. Geef van tevoren ook aan als je bloedverdunners gebruikt.

Nadien is het van groot belang dat er goed gemasseerd wordt. Door mij onmiddellijk na de behandeling, maar ook door jou, gedurende 5 dagen, 5x per dag, 5 minuten per keer. Huiswerk dus, om ervoor te zorgen dat het resultaat optimaal is. Zo adviseren we ook, zoals bij elke behandeling waarbij injecties gegeven worden, om niet naar zwembad/ sauna etc. te gaan gedurende enkele dagen na de behandeling. Bovendien wordt het afgeraden om gedurende 2 weken andere gezichtsbehandelingen te ondergaan.

Het resultaat

Na enkele dagen is de zwelling verdwenen en de eventuele blauwe plekjes (mogen uiteraard gecamoufleerd worden vanaf een dag na de behandeling) trekken na verloop van tijd ook weg. Maar het uiteindelijk resultaat laat nog op zich wachten. Sculptra is een zogenaamde bio stimulator, waarbij niet veel eerder dan na 6 weken verschil waar te nemen is. Dat is ook het moment waarop een vervolgbehandeling geadviseerd wordt. Ja helaas, met slechts 1 behandeling ben je er vaak niet. Logischerwijs is het aantal behandelingen afhankelijk van de uitgangssituatie: je leeftijd doet ertoe, maar ook omgevingsfactoren als bijvoorbeeld veel zonblootstelling (in het verleden) en roken (of indien je gerookt hebt) hebben invloed hierop. We bespreken voordien wat het verwachtte aantal behandelingen zal zijn, dit hangt natuurlijk ook af van jouw wensen.

Het mooie is wel, dat het resultaat veel langer aanhoudt dan bij de eerder genoemde injectables; het kan wel 2 jaar aanhouden!

Veiligheid

Niet onbelangrijk. Ik hoor je denken: als het zo’n fantastisch product is, waarom heeft het dan zolang in de kast gestaan? Het protocol van de vroegere jaren schreef een geheel andere verdunning van het product voor, waarna nog wel eens bultjes waarneembaar waren. Ook werd er geen nadruk gelegd op het belang van de massages van het behandelde gebied nadien. Dat is met het huidige protocol gelukkig verleden tijd.

Sculptra bevat een poly-L-melkzuur, een stof die na verloop van tijd wordt afgebroken, maar de collageenstructuur die gevormd is, blijft bestaan en biedt zo een langdurige verbetering van de stevigheid en volumeverlies.

Sculptra kent sinds 2009 een FDA goedkeuring voor esthetisch gebruik, dus dat zit wel goed.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Behandeling met 1 flacon

€ 550,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact