Terugkijkend op 2018..

Afgelopen jaar was niet alleen maar leuk. Zoals velen van jullie wel hebben meegekregen (excuses voor mijn geklaag), heb ik in maart brand gehad in mijn huis in Amsterdam. Het besef dat we ook veel geluk hebben gehad was er gelukkig onmiddellijk: man en ik fysiek en mentaal geen kleerscheuren aan dit avontuur overgehouden, geen persoonlijke eigendommen vergaan, etc. Maar pfffff… wat een gedoe met verzekeraars, aannemers, schilders..

Maar hoe cliché: deze periode heeft me ook veel gebracht. Ten eerste was na 8 maanden de schade grotendeels hersteld, mijn huis vrijwel volledig gerenoveerd en nu zelfs mooier, veiliger dan voorheen.

En wat te denken van het bevrijdende gevoel dat ik de rest van mijn leven niet meer hoef te kamperen (zelf ingestelde regel) omdat ik een half jaar heb moeten wonen in huis zonder keuken en slechts 1 lamp?

Een heel waardevolle gewaarwording was, dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt in je leven. Zonder alle spullen die ik normaal om me heen had, was het leven eigenlijk niet minder fijn.
Heel interessant was het om na de verbouwing spullen uit mijn huis weer door mijn handen heb te laten gaan. Serviesgoed, kleding, meubels, alles. Met een mengeling van schaamte en daadkracht ben ik huisraad gaan weggeven, verkopen en dozen gaan vullen met spullen die overbodig bleken.
Er staan 10 verhuisdozen klaar te wachten op Koningsdag 2019.

Lange aanloop, maar waar ik naartoe wil: investeren in de toekomst, duurzaamheid. Misschien wat ver gezocht, maar deze termen kun je wel degelijk toepassen binnen de kaders van de esthetische dermatologie. Investeren in je huid met behandelingen die jouw eigen huid aan het werk zetten en op die manier je elasticiteit verbeteren, je bindweefsel verstevigen en daarmee je looks opfrissen. En lipofilling, de ultieme vorm van recycling!

Denk aan de CO2-laser waar je bijvoorbeeld de huid rond je ogen zo mooi kunt verjongen. Of de Ultraformer III, waarmee we de verslapte huid van de hals en kaakranden zo mooi mee verstevigen, Profhilo die je elastine, collageen en vetweefsel stimuleert en zodoende je huid een enorme oppepper geeft.
(en oh, wat heb ik iets prachtigs in petto voor t nieuwe jaar.!)

Dit doet echter niets af aan de fraaie resultaten die we behalen met bijvoorbeeld botox en fillers. Voor bepaalde indicaties is behandeling hiermee gewoon het mooist: voor volumevermeerdering van de lippen of het vullen van de traangootjes zijn fillers gewoon de bom. En fronsrimpels of kraaienpootjes zijn nog steeds het beste te voorkomen met botox.

Maar… Forever young? Klinkt ook leuk. Vanaf januari bied ik behandelingen aan met de Forever Young BBL, heel veel zin in en zo blij mee! Details volgen!

Dus wat ga ik volgend jaar doen? Investeren dus. In mijn praktijk maar ook zeker in mezelf. Af en toe een paar prikjes met Profhilo, mijn hals mag wel eens kennis maken met de Ultraformer III en ik ga me installeren onder de BBL. Die jonge man van mij mag wel eens op zijn tellen gaan passen☺

Graag tot ziens in 2019,

Willeke Kamphof