Skip to main content

Minder botox, meer fillers?

Alweer geruime tijd wordt in Nederland door de meeste cliënten en artsen die zich bezig houden met cosmetische behandelingen het adagium “less is more” aangehangen.

Dit in tegenstelling tot landen waar het ondergaan van ingreepjes gezien wordt als statussymbool..
Nee, geef mij dan maar het Nederlandse model: het verouderingsproces remmen, je persoonlijke kenmerken omarmen, je positieve punten benadrukken en vooral op jezelf willen blijven lijken.

Ook wordt er al langere tijd gekozen voor het behouden van je mimiek ten koste van de zich daardoor vormende rimpeltjes in het gelaat. Liever wat lijntjes dan totaal strakke, uitdrukkingsloze gezichten. Minder botox dus. So far niets nieuws. Maar de tendens minder botox te gebruiken teneinde volumeverlies tegen te gaan is wel nieuw.

Dat leg ik uit.

Ouder worden gaat gepaard met volume verlies in je gezicht (ja daar wel, niet ter plaatse van je buik), het vetweefsel neemt gestaag af. Dat volumeverlies pakken we graag en heel effectief aan met behandelingen met fillers.

Maar realiseer je je dat het volume van spieren die je niet gebruikt ook afneemt? Niet sporten betekent automatisch minder grote spieren, maar dat geldt dus ook voor spiertjes in je gezicht die je niet meer gebruikt ten gevolge van botox-behandelingen. Dit hoeft natuurlijk geen enkel negatief effect te hebben. Mensen die langdurig botox-behandelingen ondergaan, hebben logischerwijs ook minder grote aangezichtsspieren. Om deze vorm van volumeverlies tegen te gaan, wordt vaak gekozen voor minimale hoeveelheden botox en juist wat meer gebruik van fillers.

Wat zou jouw keuze zijn?

Ik adviseer je graag tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult.

 

Contact

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24