Lieve mensen,

Alweer ruim een half jaar geleden ging de boel op slot en wisten we geen van allen wat ons te wachten stond. Moesten we ons zorgen maken over het coronavirus? Of veroorzaakte het niet meer dan een griepje? En hoe lang zou het allemaal gaan duren voor alles weer normaal zou zijn? In mijn naïviteit dacht ik destijds dat mijn praktijk een weekje dicht zou moeten. Het werden er ruim 7.

Inmiddels weten we een stuk meer dan half maart, maar nog steeds is veel in nevelen gehuld. Nog steeds weten we niet wat ons nog te wachten staat, hoe lang dit nog gaat duren en of ons leven ooit weer wordt zoals het was. En nog steeds is dit het gesprek van de dag, vult het nog steeds de voorpagina’s van de krant en doemt het misschien op in de nachtmerries van degenen die er op wat voor manier dan ook, vreselijk door zijn geraakt.

Feit is dat we er op dit moment niet goed voorstaan. Strengere maatregelen worden getroffen en eerdere versoepelingen teruggedraaid, zoals we gisteravond hebben gehoord.
Mij begevend in een gebied aangemerkt als “rood”, maak ik me natuurlijk zorgen en probeer ik mij zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden.

Daar ik de nieuwe maatregelen grotendeels zag aankomen, heb ik de tijd genomen te overdenken wat de consequenties en eventuele veranderingen in handelen voor mij zouden zijn als inwoner van Amsterdam en werkende in Haarlem.
Wat betreft horeca bezoek en etentjes met vrienden zal er wel wat veranderen nu het kouder wordt: verkleumen op een onverwarmd terras verhoogt over het algemeen de feestvreugde voor mij niet echt. De culturele sector zal nog wel even op me moeten wachten, ik mis het enorm en wat heb ik het ook met deze sector te doen.

Mijn werkzaamheden in Haarlem ga ik voortzetten op de wijze die ik me heb aangemeten sinds de deuren half mei weer voorzichtig opengingen.
Nog steeds geven we elkaar geen hand, draag ik goedgekeurde medische mondkapjes, werk ik altijd met handschoenen, reinig ik de gebruikte oppervlakken tussen alle cliënten door en draag ik er zorg voor dat er niet meer dan 1 persoon tegelijk in de wachtkamer zal zitten.

Mijn vraag aan jullie blijft om alleen te komen en niet te vroeg of te laat: op die manier kan ik er beter voor zorgen dat er geen contact tussen cliënten plaatsvindt en geeft mij de tijd om de boel te poetsen. Tevens blijft het advies om de afspraak te annuleren wanneer er klachten zijn die kunnen wijzen op besmetting met het virus. Dit laatste brengt mij op het volgende probleem dat zich dientengevolge voordoet.
De snotter-maanden zijn inmiddels begonnen, dus we kunnen ons voorstellen dat velen klachten als hoesten, keelpijn, etc. zullen ontwikkelen. En dus hun afspraak op korte termijn zullen moeten annuleren. Om wachttijden als gevolg hiervan te voorkomen, heb ik besloten te zijner tijd extra afspraken in te plannen, als blijkt dat er veel gaten in de agenda ontstaan. Ziek worden is niet te voorzien, een agenda plannen daardoor ook lastig. Het zou dus soms kunnen gebeuren dat je dan wat langer in de wachtkamer moet zitten dan je gewend bent. Hopend op begrip!

Afsluitend hoop ik dat we allen gezond blijven, moed blijven houden en manieren vinden om het leven lollig te blijven vinden. Tips welkom;-)
Graag tot snel!

Maak een afspraakCOVID-19 protocol