Verhuis- en eindejaarsactie! Korting op alle behandelingen met fillers

Behandeling van fijne lijntjes rondom ogen en mond

Er zijn diverse methoden om kraaienpootjes en rokerslijntjes te behandelen. Iedereen is anders, heeft een andere huid en andere rimpeltjes dus een advies op maat is vereist. Wat voor de een goed werkt, kan bij de ander ineffectief blijken.

1. de kraaienpootjes

Om met de kraaienpootjes te beginnen: deze worden vaak grotendeels veroorzaakt door de spieren rond de ogen, wil je deze ontspannen, dan hebben we botox nodig. Indien de lijntjes ook zichtbaar zijn wanneer je niet lacht, is botox niet afdoende. Dan kun je kiezen voor een behandeling waarbij je de huid ter plaatse gecontroleerd focaal verdampt en verwarmt met de CO2-laser of de PlexR (met sterke voorkeur voor de laser) om de huid op die manier te verdikken en verstevigen.
Een andere optie is een heel dunne filler op basis van hyaluronzuur zeer oppervlakkig in de huid aan te brengen. Hierover straks meer..

2. de rokerslijntjes

Wat betreft de rokerslijntjes: Deze worden soms veroorzaakt door het repeterende tuiten van de lippen bij het roken, maar meestal door het gebruik van de spieren rond je mond tijdens het spreken. Toen we jong en onbedorven waren, hadden we tussen de huid en de spieren rond de mond een laag vet zitten. Naarmate we ouder worden, vermindert de dikte van dat laagje en zit de huid als het ware vast aan de spieren, en voilà, de oorzaak van de lijntjes bij deze verklaard.
Nu kunnen we ook hier de spieren ontspannen met botox, maar dat heeft tegelijkertijd meestal als effect dat je bepaalde letters slecht kunt uitspreken, soms moeite hebt een lepel soep netjes naar binnen te krijgen, etc. Wat mij betreft niet een heel goede optie dus. De huid dikker, steviger en de lijntjes minder diep maken middels de CO2-laser of de PlexR (ook hier sterke voorkeur voor de laser) is een veel effectievere methode.
Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om voordien de huid boven de mond een beetje los te maken van de spieren met een stomp naaldje. Klinkt eng, is het niet. Met een scherp naaldje maak ik een gaatje naast de mondhoek, daar ga ik met een stompe naald in en beweeg deze zachtjes heen en weer.
Tenslotte is mogelijk het vetlaagje na te bootsen met fillers en de fijne lijntjes eveneens te vullen. Ook hierbij zou je voordien de huid van de spieren los kunnen maken op de manier die hierboven is beschreven.

Belotero fillers: gericht op minimale volume vermeerdering

Over die fillers wil ik het nu even hebben. Het laatste wat je wilt is een duck-face, toch? Ik bedoel daarmee het vreselijke fenomeen van een verdikte huid boven de mond, waardoor het van de zijkant gezien lijkt of je een soort snavel hebt. De truc is dus om de huid wel dikker te maken, maar de snavel-look te voorkomen. Gelukkig zijn er enkele speciale fillers op de markt die zeer oppervlakkig geïnjecteerd kunnen worden, zodat je minimale volume vermeerdering krijgt. Deze fillers zijn Belotero Balance® en Belotero Soft®. Met een speciale techniek, de blanching-techniek, kunnen fijne lijntjes als de kraaienpootjes en de rokerslijntjes behandeld worden.

Eigenlijk verschilt de behandeling weinig met de reguliere filler-behandelingen. Wel kan het wat gevoeliger zijn omdat er zo oppervlakkig geïnjecteerd wordt en omdat er zoveel prikjes uitgedeeld worden. Koelen met coldpacks is een manier om dit leed te verzachten. Verdoven met crèmes heeft niet mijn voorkeur, omdat de huid ervan zwelt en ik dus minder goed kan zien wat ik doe.

Wat mij betreft is dit een mooie toevoeging in het rijtje mogelijkheden.

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Belotero filler - 1,0 ml

€ 410,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact