PRP behandeling tegen haaruitval

Haaruitval is een veel voorkomend en uitermate vervelend probleem dat lang niet altijd makkelijk op te lossen is. Alopecia androgenetica (haaruitval volgens het mannelijke patroon, dit kan zowel bij mannen als vrouwen optreden) is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. De behandeling ervan is een ware uitdaging. De op recept verkrijgbare medicinale lotion en medicijnen slaan niet bij iedereen aan en zijn niet voor iedereen geschikt. Zie voor uitgebreide beschrijving van verschillende soorten haaruitval elders op onze website. Op deze pagina vind je alle informatie over een PRP behandeling tegen haaruitval.

PRP behandeling t.b.v. haargroeistimulatie

De afgelopen jaren wordt PRP steeds meer ingezet bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen. PRP staat voor Platelet Rich Plasma, oftewel bloedplaatjesrijk plasma. In de tandheelkunde, orthopedie en diergeneeskunde wordt al jaren gewerkt met PRP om genezingsprocessen te bevorderen. Behandelen met dit lichaamseigen bloedplasma is een relatief nieuwe technologie binnen de (esthetische) dermatologie. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die het herstel van het haarzakje stimuleren, bloedtoevoer in het gebied van het haarzakje doet toenemen en de groei van de haarfollikelcellen stimuleert.

Wetenschappelijk onderzoek effect PRP

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van PRP op alopecia androgenetica. De resultaten zijn positief! Bij het merendeel van de behandelde patiënten stopt of vermindert de haaruitval en wordt een toename van de haardichtheid en dikte van de haren gezien. Het effect van PRP op alopecia areata en telogeen effluvium is nog minder uitbereid onderzocht maar er zijn al wel positieve geluiden gehoord.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt bloed afgenomen bij ons in de praktijk. Het bloed wordt gecentrifugeerd, waarna er bloedplasma overblijft met een grote hoeveelheid groeifactoren. Dit plasma wordt in het te behandelen gebied geïnjecteerd en met microneedling in de hoofdhuid aangebracht.

Voor wie is een behandeling met PRP ter stimulatie van de haargroei geschikt?

Mannen en vrouwen die gediagnosticeerd zijn met alopecia androgenetica en mogelijk ook alopecia areata (als dermatoloog heeft Willeke Kamphof hier veel ervaring mee) waarbij de klachten nog niet langer dan 2 jaar bestaan hebben het meeste baat bij de behandeling. Een PRP behandeling is bij uitstek geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met lichaamseigen of natuurlijk materiaal. Omdat het lichaamseigen is, zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten en is het voor vrijwel iedereen een veilige behandeling.

Wanneer is PRP niet aan te raden?

Vooraf wordt uitgebreid met iedere cliënt gesproken over zijn of haar gezondheid. Indien er sprake is geweest van huidkanker of wanneer er een actieve huidziekte of infectie aanwezig is in het te behandelen gebied, is dit geen geschikte behandeling. Ook wanneer iemand bekend is met een chronische bloedziekte, stollingsstoornis of leverziekte, is PRP niet de juiste behandeling. Het gebruik van bloed verdunnende middelen zoals aspirine en ontstekingsremmers en pijnstillers als Ibuprofen, Voltaren, Diclofenac etc. zijn een contra-indicatie. Overleg dit met je behandelend arts.

Hoe vaak moet je een behandeling ondergaan?

Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Geadviseerd wordt 3 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden. Een enkele behandeling is niet effectief helaas.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

PRP stimulatie haargroei

€ 360,- per behandeling

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact