Botox tegen overmatig transpireren: bewezen effectief

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren ter plaatse van de oksels, handpalmen, voetzolen, maar ook het voorhoofd. Een nare kwaal die flink tot last kan zijn. Meestal is de oorzaak van hyperhidrose (overmatig transpireren) niet aan te wijzen. Injectables tegen zweten is misschien niet het eerste waar men aan denkt, maar wel bewezen effectief. Maar liefst 95% van de klachten kan hierdoor worden verminderd.*

Hoe werkt het?

De injectable (een spierverslapper) blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar zweetklier, waardoor de zweetproductie stopt of gereduceerd wordt. Tijdens de behandeling wordt het te behandelen gebied om de centimeter oppervlakkig geïnjecteerd. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème die 1-2 uur voor de ingreep aangebracht dient te worden. Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Overmatig transpireren

Wat kun je verwachten

Een behandeling met injectables kan uitermate effectief zijn en ertoe leiden dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. Na ongeveer twee dagen is het effect van behandeling al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zo nodig een correctie te laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

” Met de injectable behandelingen tegen transpireren heeft Willeke mij van een enorm gênant probleem af geholpen. Door mijn vertrouwen in haar als arts, durfde ik het ook aan om in mijn gezicht te laten prikken. Heel blij ben ik met zachtere uitdrukking van mijn gezicht doordat ik geen frons meer heb. Willeke geeft altijd kundig advies, ze is dan heel eerlijk wat ik erg kan waarderen.” – Katarine van den Berg

Na de behandeling

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld zes tot negen maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald. De behandeling veroorzaakt nauwelijks ongemak, duurt hooguit een kwartier en je kunt zeer snel de dagelijkse activiteiten hervatten.

Tarief

Hyperhidrosis behandeling (overmatig transpireren) oksels € 400,-

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Contact