Botox tegen overmatig transpireren: bewezen effectief

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren ter plaatse van de oksels, handpalmen, voetzolen, maar soms ook het voorhoofd. Een nare kwaal die flink tot last kan zijn. Meestal is de oorzaak van hyperhidrose (overmatig transpireren) niet aan te wijzen. Injectables tegen zweten is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel bewezen effectief. Maar liefst 95% van de klachten kan hierdoor worden verminderd.*

Hoe werkt het?

Het product dat wordt gebruikt is botulinetoxine (een spierverslapper), dit blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar zweetklier, waardoor de zweetproductie stopt of gereduceerd wordt. Dit middel wordt met talrijke kleine prikjes in het te behandelen gebied ingebracht. In overleg met de arts kan besloten worden vooraf te “verdoven” met coldpacks. Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg.

Overmatig transpireren

Wat kun je verwachten

Een behandeling met injectables kan uitermate effectief zijn en ertoe leiden dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. Na ongeveer twee dagen is het effect van behandeling al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zo nodig een correctie te laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

” Met de injectable behandelingen tegen transpireren heeft Willeke mij van een enorm gênant probleem af geholpen. Door mijn vertrouwen in haar als arts, durfde ik het ook aan om in mijn gezicht te laten prikken. Heel blij ben ik met zachtere uitdrukking van mijn gezicht doordat ik geen frons meer heb. Willeke geeft altijd kundig advies, ze is dan heel eerlijk wat ik erg kan waarderen.” – Katarine van den Berg

Na de behandeling

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld zes tot negen maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald. De behandeling veroorzaakt nauwelijks ongemak, duurt hooguit een kwartier en je kunt zeer snel de dagelijkse activiteiten hervatten.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Hyperhidrosis behandeling (overmatig transpireren) oksels

€ 450,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact