Skip to main content

PRP BEHANDELING HEEMSTEDE

PRP (Platelet Rich Plasma): huidverjonging middels lichaamseigen bloedplasma.

Kosteloos consult

Arts — dermatoloog

Mooi en natuurlijk resultaat

Eerlijk tarief en advies

+15 jaar ervaring

PRP behandeling: Platelet Rich Plasma

PRP staat voor Platelet Rich Plasma, oftewel bloedplaatjesrijk plasma. In de tandheelkunde, orthopedie en diergeneeskunde wordt al jaren gewerkt met PRP om genezingsprocessen te bevorderen. Behandelingen met dit lichaamseigen bloedplasma is een relatief nieuwe technologie binnen de esthetische dermatologie. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die de aanmaak van onder andere collageen en hyaluronzuur in de huid stimuleren. Hierdoor vindt een algehele huidverbetering plaats; fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er frisser uit.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat huidbehandelingen gecombineerd met PRP synergistisch werken: het effect van twee behandelingen is groter dan de som van de effecten die elk van de afzonderlijke behandelingen alleen zou kunnen opwekken. Daarom wordt in onze praktijk PRP altijd gecombineerd met Collageen Inductie Therapie (microneedling).

Hoe gaat de PRP behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de PRP behandeling wordt bloed afgenomen bij ons in de praktijk. Het bloed wordt gecentrifugeerd, waarna er bloedplasma overblijft met een grote hoeveelheid groeifactoren. Dit plasma wordt in het te behandelen gebied geïnjecteerd en met microneedling in de huid aangebracht.

Voor wie is PRP geschikt?

Een PRP behandeling is bij uitstek geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met lichaamseigen of natuurlijk materiaal. Omdat het lichaamseigen is, zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten en is het voor vrijwel iedereen een veilige behandeling.

Een kuur PRP-microneedling geeft goede resultaten bij:

Verstevigen van de huid in gelaat, hals of decolleté

Verminderen van fijne lijntjes

Verminderen acne-littekens

Verbeteren structuur van de huid

Versneld herstel na bijv. laser of PlexR-behandeling

Stimuleren haargroei (zie hieronder)

Wanneer is PRP niet aan te raden?

Vooraf wordt uitgebreid met iedere cliënt gesproken over zijn of haar gezondheid. Indien er sprake is geweest van huidkanker of wanneer er een actieve huidziekte of infectie in het te behandelen gebied zit, is dit geen geschikte behandeling. Ook wanneer iemand bekend is met een chronische bloedziekte, stollingsstoornis of leverziekte, is PRP niet de juiste behandeling. Het gebruik van bloed verdunnende middelen zoals aspirine en ontstekingsremmers en pijnstillers als Ibuprofen, Voltaren, Diclofenac etc. zijn een contra-indicatie. Overleg dit met je behandelend arts.

Hoe vaak moet je een behandeling ondergaan?

Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Voor de verbetering van de structuur van de huid van gelaat, hals en/of decolleté wordt geadviseerd een kuur van 3-4 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden.

PRP voor het gebied onder de ogen

PRP is tevens toepasbaar voor de onderoogleden. Er is inmiddels ook gedegen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze methode (specifiek gericht op de huid onder de ogen) en de resultaten zijn veelbelovend.

Het protocol schrijft 3 behandelingen voor, met steeds een maand ertussen. Er wordt dan circa 2ml plasma onder elk oog gespoten, een flinke hoeveelheid en dat geeft een paar dagen enige zwelling. Bijhouden is ook voor deze behandeling het devies, meestal 1x per jaar, maar afhankelijk van de wens en uitgangssituatie. En ook dit betreft maatwerk, niet iedereen is een goede kandidaat, soms is (eerst) een CO2-behandeling gewoon een beter idee.

PRP-bij haaruitval

De afgelopen jaren wordt PRP steeds meer ingezet bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van PRP op alopecia androgenetica. Dit is haaruitval volgens het mannelijke patroon, hetgeen ook bij vrouwen voor kan komen. De resultaten zijn positief! Bij het merendeel van de behandelde patiënten stopt of vermindert de haaruitval en wordt een toename van de haardichtheid gezien.  Ook deze behandeling dient meerdere keren te worden ondergaan om resultaat te boeken.

Meer over een PRP behandelingen tegen haarverlies.

Tarieven

PRP behandeling per keer € 375,-

Afspraak & contact

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi en natuurlijk resultaat. Je kunt via onderstaande link eenvoudig een afspraak en/of kosteloos consult inplannen. Heb je alvorens nog vragen? Neem dan even contact op.

Afspraak of consult inplannen

“Willeke is ongelofelijk secuur in haar werk. Ze kijkt naar het geheel van je gezicht en geeft een eerlijk advies. Ik ben nu een aantal keren bij haar geweest en vind haar bij uitstek de beste cosmetische arts die ik heb gehad.”

Kosteloos consult inplannen