Forever Young BBL: een revolutionaire onderhoudsbehandeling

Iedereen wordt ouder en dat is vaak goed te zien aan de huid. Naarmate de tijd verstrijkt, vertraagt de collageenaanmaak en wordt de huid slapper. Er ontstaan rimpels, ouderdoms- en pigmentvlekken en de huid kan er wat grauwer uitzien.

Forever Young BBL is een onderhoudsbehandeling van uw huid die het huidverouderingsproces vertraagt. Het is een revolutionaire huidverjongende behandeling op basis van lichtenergie. De warmte die hierdoor in uw huid wordt gebracht, activeert de aanmaak van collageen, elastinevezels en hyaluronzuur, met als gevolg een strakkere en jongere huid. Het vertraagt het genetisch verouderingsproces niet alleen, het wordt zelfs teruggedraaid!

De BBL is een afkorting van “broad band light” en berust op IPL technologie.  De BBL technologie betreft echter twee IPL systemen in 1 apparaat, waardoor het een van de meest effectieve lichtsytemen is, voor zowel lichte- als donkerder huidtypes.

Forever Young BBL is ideaal voor hardnekkige pigmentvlekken, ontsierende vaatjes, en komt  tevens dieper in de huid en veroorzaakt daar een stimulatie van de aanmaak van o.a. collageen en elastine. Door met meerdere golflengtes te werken, kunnen meerdere huidproblemen in een keer worden behandeld.

Voor wie is Forever Young BBL geschikt?

De Forever Young BBL behandeling is geschikt voor iedereen die een jongere huid nastreeft of die hun jonge huid willen behouden. Naast vertraging van het verouderingsproces, verwijdert of vermindert het de zichtbare tekenen van veroudering en kan deze behandeling ingezet worden bij:

1

Fijne lijntjes en rimpeltjes
2

Het verkrijgen van een egalere huid
3

Pigmentvlekken en sproeten
4

Roodheid en zichtbare bloedvaatjes, couperose en wijnvlekken
5

Grove poriën
6

Acne

Hoe werkt Forever Young BBL?

Intense Pulsed Light (IPL) wordt gebruikt bij verschillende huidaandoeningen en werkt net als Forever Young BBL met licht van verschillende golflengtes. Bij IPL wordt één golflengte per keer gebruikt. Zo kan er één specifieke indicatie behandeld worden, bijvoorbeeld alleen pigmentvlekken. Wil je ook rimpels laten behandelen, dan is daar een andere en dus extra IPL-behandeling voor nodig. BBL werkt met verschillende golflengtes tegelijkertijd. Hierdoor kunnen meerdere indicaties tegelijk behandeld worden en is een BBL behandeling uiteindelijk goedkoper dan een IPL behandeling. Maar je kunt ook specifiek je pigmentvlekken verminderen. In dat geval wordt de golflengte voor pigmentvlekken extra sterk gebruikt en de golflengtes voor andere indicaties iets minder.

Forever Young BBL reikt tot diep in de cel en activeert de genen die kenmerkend zijn voor een jonge huid, terwijl de genen die verbonden zijn aan huidveroudering juist worden geremd. Je huid maakt dus meer van de eiwitten en andere bouwstenen aan die je had toen je jonger was.

Nieuwe huidcellen worden in feite geprogrammeerd om jonger te zijn, waardoor je een mooiere en jonger uitziende huid krijgt.

Zijn er bewijzen voor de effectiviteit?

De huid ziet er na een serie (2-4) behandelingen niet alleen jonger uit, hij verandert tevens genetisch jonger te zijn, en dat is uniek. Een onderzoek van Stanford University heeft aangetoond dat er na een Forever Young BBL-behandeling verandering in genexpressie plaatsvindt, waardoor weer actief collageen en elastine wordt aangemaakt, rimpels minder worden, pigmentvlekken verdwijnen en de huid jaren jonger oogt.

Genexpressie en wetenschappelijk onderzoek

Opstarten vs. onderhouden

Wanneer je start met Forever Young BBL, begin je met een opstartkuur. Deze kuur bestaat uit minimaal 3-4 behandelingen met tussenpozen van 4 weken. De huid ziet er na deze kuur zichtbaar egaler, strakker en gezonder uit.

Hoewel Forever Young BBL het verouderingsproces vertraagt, wordt het proces niet volledig stop gezet. De huidcellen worden nog steeds ouder en zullen na verloop van tijd minder collageen aanmaken. Daarom is het aan te raden om na een verjongingskuur minimaal twee keer per jaar voor een Forever Young BBL behandeling te kiezen. Zo stimuleer je de collageenaanmaak regelmatig, behandel je tekenen van het ouder worden (pigmentvlekken, rimpeltjes, grove poriën, etc.) en zie je er jonger en gezond uit.

Het aantal vereiste behandelingen varieert van persoon tot persoon. Drie tot 4 behandelingen per jaar geven een optimaal effect. Langetermijn onderzoek heeft bewezen dat regelmatige behandeling het verouderingsproces vertraagt: deelnemers bleken er na het onderzoek zelfs jonger uit te zien dan toen ze tien jaar eerder startten met de behandelingen.

Belangrijk om te vermelden is dat pigmentvlekjes en bloedvaatjes meestal al na 1 of 2 behandelingen sterk verminderd of zelfs verdwenen zijn. Mocht je enkel geïnteresseerd zijn in behandeling hiervan, dan kan dat uiteraard ook. Logischerwijs heb je dan niet een instapkuur nodig en zullen de kosten van een losse behandeling lager liggen dan voor een Forever Young BBL behandeling het geval is.

Forever Young BBL in combinatie met HIFU

Na een BBL-behandeling kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je hals, kaaklijn of hele gelaat te laten verstrakken. Door middel van een HIFU-behandeling met de Ultraformer III worden de dieper gelegen huidlagen verwarmd, waardoor er een verstrakkend en liftend effect optreed. Het verwarmingsproces stimuleert tevens de aanmaak van nieuw collageen terwijl gelijktijdig de opperhuid wordt beschermd met contactkoeling. Dit garandeert maximale veiligheid en maakt de behandeling meer comfortabel.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Enkele regio

Gelaat

€ 450,- per behandeling

Hals

€ 300,- per behandeling

Decollete

€ 350,- per behandeling

Handruggen

€ 250,- per behandeling

Combinaties

Hals en decollete

€ 500,- per behandeling

Gelaat en decollete of hals

€ 575,- per behandeling

Gelaat, decollete en hals

€ 750,- per behandeling

Acne, pigment en vaatjes

Acne

€ 125,-

Vasculair klein: een paar vaatjes

€ 100,-

Vasculair groot: hele gelaat of hals of decollete

€ 250,-

Pigment klein: een paar vlekjes

€ 100,-

Pigment groot: hele gelaat of hals of decollete

€ 250,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.