Forever Young BBL: een revolutionaire behandeling

Iedereen wordt ouder en dat is vaak goed te zien aan de huid. Naarmate de tijd verstrijkt, vertraagt de collageenaanmaak en wordt de huid slapper. Er ontstaan rimpels, ouderdoms- en pigmentvlekken en de huid kan er wat grauwer uitzien.

Forever Young BBL is een onderhoudsbehandeling van uw huid die het huidverouderingsproces vertraagt. Het is een revolutionaire huidverjongende behandeling op basis van lichtenergie. De warmte die hierdoor in uw huid wordt gebracht, activeert de aanmaak van collageen, elastinevezels en hyaluronzuur, met als gevolg een strakkere en jongere huid. Het vertraagt het genetisch verouderingsproces niet alleen, het wordt zelfs teruggedraaid!

De BBL is een afkorting van “broad band light” en berust op IPL technologie.  De BBL technologie betreft echter twee IPL systemen in 1 apparaat, waardoor het een van de meest effectieve lichtsytemen is, voor zowel lichte- als donkerder huidtypes.

Forever Young BBL is ideaal voor hardnekkige pigmentvlekken, ontsierende vaatjes, en komt  tevens dieper in de huid en veroorzaakt daar een stimulatie van de aanmaak van o.a. collageen en elastine. Door met meerdere golflengtes te werken, kunnen meerdere huidproblemen in een keer worden behandeld.

Voor wie is Forever Young BBL geschikt?

De Forever Young BBL behandeling is geschikt voor iedereen die een jongere huid nastreeft of die hun jonge huid willen behouden. Naast vertraging van het verouderingsproces, verwijdert of vermindert het de zichtbare tekenen van veroudering en kan deze behandeling ingezet worden bij:

• fijne lijntjes en rimpeltjes
• het verkrijgen van een egalere huid
• pigmentvlekken en sproeten
• roodheid en zichtbare bloedvaatjes, couperose en wijnvlekken
• grove poriën
• acne

Naast het gezicht en de hals, kunnen decolleté en de handen behandeld worden. Het resultaat is een egale en jongere huid. Doordat BBL gebruik maakt van licht van meerdere golflengtes, kunnen verschillende indicaties ineens behandeld worden.

Hoe werkt het?

Intense Pulsed Light (IPL) wordt gebruikt bij verschillende huidaandoeningen en werkt net als Forever Young BBL met licht van verschillende golflengtes. Bij IPL wordt één golflengte per keer gebruikt. Zo kan er één specifieke indicatie behandeld worden, bijvoorbeeld alleen pigmentvlekken. Wil je ook rimpels laten behandelen, dan is daar een andere en dus extra IPL-behandeling voor nodig. BBL werkt met verschillende golflengtes tegelijkertijd. Hierdoor kunnen meerdere indicaties tegelijk behandeld worden en is een BBL behandeling uiteindelijk goedkoper dan een IPL behandeling. Maar je kunt ook specifiek je pigmentvlekken verminderen. In dat geval wordt de golflengte voor pigmentvlekken extra sterk gebruikt en de golflengtes voor andere indicaties iets minder.

Forever Young BBL reikt tot diep in de cel en activeert de genen die kenmerkend zijn voor een jonge huid, terwijl de genen die verbonden zijn aan huidveroudering juist worden geremd. Je huid maakt dus meer van de eiwitten en andere bouwstenen aan die je had toen je jonger was.

Nieuwe huidcellen worden in feite geprogrammeerd om jonger te zijn, waardoor je een mooiere en jonger uitziende huid krijgt.

Zijn er bewijzen voor de effectiviteit?

De huid ziet er na een serie (2-4) behandelingen niet alleen jonger uit, hij verandert tevens genetisch jonger te zijn, en dat is uniek. Een onderzoek van Stanford University heeft aangetoond dat er na een Forever Young BBL-behandeling verandering in genexpressie plaatsvindt, waardoor weer actief collageen en elastine wordt aangemaakt, rimpels minder worden, pigmentvlekken verdwijnen en de huid jaren jonger oogt.

Meer informatie over genexpressie en wetenschappelijk onderzoek naar de effecten?

Meer lezen

Hoe gaat de behandeling in z’n werk?

Voorafgaand aan een Forever Young BBL-behandeling bespreken we je wensen en of de BBL een geschikte behandeling is. Vervolgens maken we samen een behandelplan. Dit wordt gedaan op basis van het gewenste resultaat en uiteraard ook je budget. Besproken wordt onder andere hoeveel behandelingen je nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen.

Een verdoving is niet noodzakelijk, maar veel patiënten geven de voorkeur aan een verdoving met een crème. Dit moet ongeveer 30 minuten inwerken. Tijdens de behandeling kun je een warm, prikkend gevoel ervaren.
Een behandeling bestaat uit meerdere passes over het te behandelen gebied met verschillende golflengtes licht. Deze passes worden haaks op elkaar gezet met een beetje overlap, zodat geen enkel stukje huid wordt overgeslagen.
De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Nadien kan even gekoeld worden met ice packs en wordt de huid ingesmeerd met een Sun block. Na de behandeling kan de huid wat rood zien. Dit verdwijnt binnen een paar uur. Gevoeliger huidtypen of bij sterkere instelling kan er ook tijdelijk zwelling optreden. Sommige plekken, bijvoorbeeld pigmentvlekken, kunnen eerst donkerder worden en gaan vervellen. Dit is tijdelijk en de donkere schilfertjes verdwijnen na enkele dagen tot weken. In de meeste gevallen kun je nadien meteen weer aan het werk, make-up aanbrengen en vrijwel alle activiteiten hervatten.

Belangrijk is dat je niet te gebruind bent voor de behandeling, 4 weken vóór- en 4 weken na de behandeling dient de huid beschermd te worden met een zonnecrème, minimaal factor 30.

Het resultaat dat je mag verwachten

Na een aantal behandelingen is het resultaat duidelijk zichtbaar. Minder rimpels en fijne lijntjes, minder pigmentvlekken, minder gesprongen vaatjes en roodheid (inclusief kersangiomen, teleangiëctastieën en rosacea), een egale huid met fijne poriën en een jonger uiterlijk. Ook zijn er veranderingen die je niet ziet: minder elastose en betere collageenordening.

Stelt je je eens voor dat jouw huid er over 10 jaar, beter uit ziet dan vandaag!

Je moet de BBL zien als een investering op huidverbetering op de langere termijn.  Lijntjes worden geleidelijk minder. Snelle verbetering wordt gezien op pigmentvlekken en vaatjes, deze zijn vaak binnen 2-3 behandelingen al verdwenen dan wel verzacht.

Opstarten vs. onderhouden

Wanneer je start met Forever Young BBL, begin je met een opstartkuur. Deze kuur bestaat uit minimaal 3-4 behandelingen met tussenpozen van 4 weken. De huid ziet er na deze kuur zichtbaar egaler, strakker en gezonder uit.

Hoewel Forever Young BBL het verouderingsproces vertraagt, wordt het proces niet volledig stop gezet. De huidcellen worden nog steeds ouder en zullen na verloop van tijd minder collageen aanmaken. Daarom is het aan te raden om na een verjongingskuur minimaal twee keer per jaar voor een Forever Young BBL behandeling te kiezen. Zo stimuleer je de collageenaanmaak regelmatig, behandel je tekenen van het ouder worden (pigmentvlekken, rimpeltjes, grove poriën, etc.) en zie je er jonger en gezond uit.

Het aantal vereiste behandelingen varieert van persoon tot persoon. Twee tot 3 behandelingen per jaar geven een optimaal effect. Langetermijn onderzoek heeft bewezen dat regelmatige behandeling het verouderingsproces vertraagt: deelnemers bleken er na het onderzoek zelfs jonger uit te zien dan toen ze tien jaar eerder startten met de behandelingen.

Belangrijk om te vermelden is dat pigmentvlekjes en bloedvaatjes meestal al na 1 of 2 behandelingen sterk verminderd of zelfs verdwenen zijn. Mocht je enkel geïnteresseerd zijn in behandeling hiervan, dan kan dat uiteraard ook. Logischerwijs heb je dan niet een instapkuur nodig en zullen de kosten van een losse behandeling lager liggen dan voor een Forever Young BBL behandeling het geval is.

Combinatie met HIFU

Na een BBL-behandeling kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je hals, kaaklijn of hele gelaat te laten verstrakken. Door middel van een HIFU-behandeling met de Ultraformer III worden de dieper gelegen huidlagen verwarmd, waardoor er een verstrakkend en liftend effect optreed. Het verwarmingsproces stimuleert tevens de aanmaak van nieuw collageen terwijl gelijktijdig de opperhuid wordt beschermd met contactkoeling. Dit garandeert maximale veiligheid en maakt de behandeling meer comfortabel.
Indien je kiest voor een combinatiebehandeling, bieden we je uiteraard een aantrekkelijke korting aan.

Tarieven

Gelaat € 450
Gelaat + hals € 575
Decolleté € 325
Gelaat + hals + decolleté € 750
Handruggen € 250

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Stel een vraagMaak een afspraak

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.