Pearly Penile Papules effectief behandelen met PlexR

Pearly Penile Papules (oftewel PPP) zijn zogenaamde “angiofibromen”; dit zijn goedaardige zwellinkjes uitgaande van bloedvaatjes en bindweefsel van de penis. Waarom de ene persoon PPP krijgt en de andere niet is onduidelijk. PPP is geen seksueel overdraagbare aandoening en dus niet besmettelijk. Het is een fysiologisch verschijnsel dat bij circa 20-30% van de mannen voorkomt. Mannen met pearly penile papules gaan vaak naar de huisarts of dermatoloog omdat ze denken dat ze een geslachtsziekte hebben (genitale wratten), of omdat ze er om cosmetische redenen vanaf willen.

De huidkleurige tot lichtroze, glanzende bultjes bevinden zich aan de overgang tussen de eikel en de penisschacht, variërend van tientallen tot soms honderden. Soms vormen ze een krans rondom de rand van de eikel. Ze geven doorgaans geen klachten van jeuk of pijn. De diagnose kan op het blote oog gesteld door een dermatoloog. Er bestaat in de praktijk wel vaak een verwarring met genitale wratten. Sommige patiënten worden door hun huisarts hierom onterecht behandeld als ware het genitale wratjes.

Behandeling van pearly penile papules

PPP hoeven niet te worden behandeld. Ze verdwijnen echter niet spontaan en blijven zonder behandeling het gehele leven bestaan. Er bestaan geen huis-tuin-en-keuken-middeltjes om ze te laten verdwijnen. Ook kunnen ze in aantal en grootte toenemen. Vanwege cosmetische redenen worden de huidflapjes met Plexr, laser of elektrocoagulatie verwijderd. Hiermee worden fraaie resultaten behaald. De eikelrand kan na deze behandelingen weer helemaal glad worden.

PlexR Soft Surgery

In mijn praktijk maak ik gebruik van Plexr soft Surgery, een heel elegante, veilige (veiliger dan de CO2 laser) en eenvoudige methode om de bultjes te verwijderen. Meer informatie over PlexR behandelingen.

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving door middel van een verdovende crème. Voor de verdovende crème krijgt je een recept, het product moet ongeveer 1 uur voor aanvang van de behandeling worden aangebracht.

Na desinfectie van de huid, worden de pearly penile papules met de Plexr één voor één verwijderd, de bultjes worden als het ware verdampt. De behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en aantal PPP. Doorgaans is 1 behandeling effectief, soms zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de penis worden verbonden met een gaasje met zalf. Thuis kunt u zelf de penis insmeren met een wondzalf (bijvoorbeeld flammazine of betadinezalf). De eerste dagen kan de penis wat gevoelig en licht gezwollen zijn, maar wondjes genezen gelukkig erg snel. Wij adviseren de penis te wassen met water zonder zeep om irritatie te voorkomen. Na een week zijn de meeste mannen weer geheel klachten vrij.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Behandeling met PlexR

€ 400,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact