Botox tegen migraine

Botox tegen migraine: een behandeling die al jarenlang met succes wordt uitgevoerd. In de praktijk geeft 70-80% van de patiënten aan dat de klachten verminderd zijn.*

De oorzaak van migraine

Veel mensen hebben last van migraine en behalve met hoofdpijn gaat dit vaak ook gepaard met misselijkheid, braken, het niet kunnen verdragen van licht en geluid of andere verschijnselen. Deze hoofdpijnaanvallen kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks leven. De exacte oorzaak van migraine is nog steeds niet duidelijk. Eén van de mogelijke uitlokkers van migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren, voornamelijk die van het aangezicht. Aangezien de injectable die wij gebruiken een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee uitkomst bieden.

Botox tegen migraine

Injecties tegen migraine en spanningshoofdpijn

De laatste decennia zijn veel behandelingen gedaan met spierverslappers met een cosmetisch doel. Men ontdekte dat na een dergelijke behandeling, migraine- en hoofdpijnklachten verdwenen of verminderden. Deze ontdekking heeft ertoe geleid dat er onderzoek is gedaan naar de werking van spierverslappers op migraine. Hoe het precies werkt is onduidelijk, maar een feit is dat het bij velen effectief is.

De injecties werken minder goed bij migraineklachten hebben die omschreven worden als ‘exploderend’ (het gevoel dat het hoofd uit elkaar barst van binnenuit) en cyclus/ hormoon-gerelateerde hoofdpijn.

Botox tegen migraine: de behandeling

Tijdens de behandeling worden de spieren behandeld die vaak verantwoordelijk zijn voor de klachten: de frons en/ of voorhoofdsspieren. Het effect van de behandeling treedt na enkele dagen op en is na 10-12 dagen maximaal effectief. In de praktijk geeft 70-80% van de patiënten aan dat de klachten verdwenen of sterk verminderd zijn. Zo zijn de aanvallen veel minder frequent en ook minder heftig, of ze hebben helemaal geen last van migraine en/of hoofdpijn meer.

Tijdens de intake zullen we samen de aard van de klachten bespreken, waarna een behandelplan kan worden opgesteld: hoeveel en op welke plaatsen zal er geïnjecteerd worden.

Is een behandeling tegen migraine pijnlijk?

Een behandeling duurt maximaal 10 minuten en is vrijwel niet pijnlijk. De effecten zijn na een paar dagen te merken en houden 3-4 maanden aan.

Prettig bijwerking: minder rimpels

Eén van de prettige bijwerkingen van deze behandeling is dat door het inspuiten in het voorhoofd, je minder lijnen ziet en je frisser oogt. Ondanks dat er geen grote hoeveelheid gebruikt wordt, zullen eventuele bestaande rimpels namelijk verminderen.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Migraine behandeling

€ 160 - € 270,-

Vooralsnog wordt de behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraars, maar het kan nooit kwaad daarover navraag te doen.

 

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact

*  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor persoonlijk advies.