Tandenknarsen (bruxisme)

Vrijwel altijd doe je dit onbewust, vaak ’s nachts maar soms ook overdag: tandenknarsen of klemmen van je kaken. Dit wordt ook wel bruxisme genoemd. Door tandenknarsen kunnen er problemen ontstaan. Door het voortdurend over elkaar schuiven van de kiezen ontstaat er slijtage van de kiezen, met name van het glazuur. Dit kan op den duur ernstige schade aan de tanden veroorzaken en de kiezen kunnen zelfs afbreken of barsten. Verder gaat het tandenknarsen vaak gepaard met pijnklachten in de kaakspieren en in het kaakgewricht. Bovendien ontstaat er vaak hoofdpijn ten gevolge van de verhoogde spanning in de kaakspieren.

Chronisch tandenknarsen leidt tot een vergroting van je kaakspieren (de masseteren), waardoor je een wat hoekig gelaat krijgt. Bij mannen kan is dit fraai zijn, bij vrouwen vaak wat minder.. Wist je dat je lippen voller lijken als je kaakspieren wat minder geprononceerd zijn? De verhoudingen verschuiven waardoor je mond groter lijkt!

Behandeling met botox tegen tandenknarsen

Met behulp van botox injecties in de kaakspieren kan de spierspanning dusdanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het knarsen of klemmen helemaal stopt. De benodigde hoeveelheid botox is afhankelijk van de ernst van de klachten en de grootte van de spieren. Dankzij een behandeling met botox krijgt het gezicht tevens een zachtere uitstraling. De balans wordt hersteld en het gezicht krijgt weer een ronde vorm. En je mond lijkt dus voller.

Na de behandeling duurt het enkele dagen voordat de klachten begin te verminderen. Het duurt nog wat langer eer de vorm van het gezicht begint te veranderen. De duur van het resultaat van de botox behandeling is per persoon verschillend, maar houdt gemiddeld 4 maanden aan. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling in het begin wat frequenter herhaald moet worden, met tussenpozen van ongeveer 3-4 maanden.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Behandelen kaakspieren

€ 225,-

Deze behandeling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact