Verhuis- en eindejaarsactie! Korting op alle behandelingen met fillers

Het verjongen van de hals

Als je ouder wordt, verliest je huid haar elasticiteit en kunnen plooien en rimpels ontstaan. Terwijl je gezicht er nog stralend uit kan zien, verraadt de huid van je hals vaak je werkelijke leeftijd. Tot voor kort was een operatieve ingreep de enige effectieve manier om dit probleem op te lossen. Tegenwoordig zijn er diverse producten en apparaten op de markt die de huid kunnen verstrakken en verstevigen.

Meerdere keren per dag wordt mij gevraagd mee te denken over een behandeling ter verbetering van de huid van de hals. De huid is vaak dun, heeft weinig onderhuids vet- en ander steunweefsel. Al op redelijk jonge leeftijd begin je enige verslapping en soms ook lijnen te zien.

Wat te doen?

Om te beginnen zou het ideaal zijn als je je hals dagelijks een zelfde soort behandeling te geven als je gezicht. Reinigen, een serum met hoge concentratie anti-oxidanten (bijvoorbeeld Professional-C serum van Obagi Medical of CE ferulic van Skinceuticals) en daarna een hydraterende crème met hoge factor. Zomer en winter. Voor het slapen gaan zou je ervoor kunnen kiezen een crème met vitamine A zuur te gebruiken. Bouw dit langzaam op, want het kan zeker in de hals makkelijk irritatie geven. De meest effectieve vitamine A derivaten zijn alleen op recept verkrijgbaar, maar er bestaan ook heel goede cosmeceuticals: cosmetische producten die tegen de medische aanleunen, bv die van Obagi, Skinceuticals.

1

BBL Forever Young

Indien er nog niet veel zichtbare veroudering is, kun je de huid van de hals met de BBL Forever Young, inderdaad, forever young houden. Met de BBL zorg je voor een letterlijke verjonging van de cellen en processen die zich afspelen in de huid. Met de BBL kun je desgewenst ook pigmentvlekjes en/ of verwijde vaatjes weghalen.
2

Mirconeedling

Aanvullend of los van bovenstaande zou je het bindweefsel kunnen stimuleren met bijvoorbeeld microneedling. Met deze medische microneedling worden, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend in de huid terecht komen, vele duizenden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Het natuurlijk helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze behandeling zou je kunnen kiezen ter voorkoming van lijntjes of als de lijntjes heel mild zijn.
3

Ultraformer

Ook de Ultraformer kan je bijstaan in het remmen van de zichtbare tekenen van huidverhoudering. In het bindweefsel wordt ultrageluid (=energie, dus warmte) afgegeven en dit stimuleert het bindweefsel. Meestal worden 2 behandelingen met 6 weken ertussen gepland. En dan is het wachten, want het bindweefsel reageert traag. De huid zal nadien hoogstens een beetje rood zijn. Je kunt daarna dus gewoon je bezigheden weer oppakken.
4

Profhilo

Je zou vervolgens het bindweefsel en elastine van je hals een boost kunnen geven met Profhilo, een injectable gebaseerd op 100% puur hyaluronzuur. Je volgt meestal 3 behandelingen op rij met een maandje ertussen. Profhilo is een biostimulator, het stimuleert jouw eigen collageen en elastine. Dit kun je bijhouden met enkele losse behandelingen per jaar.
5

Sculptra

Als de hals toch wat meer aangedaan is door bijvoorbeeld de zon en/ of leeftijd en dus het elastine en bindweefsel van matige kwaliteit, kun je beter kiezen voor Sculptra. Dit is ook een biostimulator, maar krachtiger. Afhankelijk van de status van de huid herhaal je dit 2-3x met 4-6 weken ertussen. Voordeel van Sculptra is dat het een langdurig effect heeft, wel tot 2 jaar!
6

CO2 laser

Met de CO2-laser kun je een sterk beschadigde huid behandelen. Met “sterk beschadigd” bedoel ik een dunne, craquelé huid. De buitenkant van de huid wordt met duizenden kleine puntjes verdampt, waardoor de structuur van de huid verbetert. Het bindweefsel in de huid wordt voorzichtig opgewarmd, hierdoor wordt het collageen gestimuleerd tot regeneratie, waardoor de huid wat dikker en steviger wordt. Omdat er veel beweging in het halsgebied is, moet je rekening houden met een wat tragere genezing.

De behandeling is alleen geschikt wanneer er sprake is van overtollige, verslapte huid, niet wanneer er veel onderhuids vetweefsel of uitgezakte spieren aanwezig zijn. Meestal is daarna nog een behandeling “nodig” om het bindweefsel verder te stimuleren. Dat zou goed kunnen met de Morpheus8.

7

Morpheus8

Morpheus8 is een huidverjongingsbehandeling die microneedling combineert met radiofrequente (RF) energie. Morpheus8 is vergelijkbaar met de standaard microneedling, maar in plaats van alleen met kleine naaldjes in de huid te prikken, voegt dit apparaat ook radiofrequente energie toe. Vanwege het feit dat de naaldjes bij de Morpheus8 veel dieper kunnen penetreren en ook nog eens gecombineerd wordt met RF, levert Morpheus8 superieure resultaten ten opzichte van traditionele microneedling behandelingen.

Daarnaast kan de Morpheus ook soelaas bieden bij verslapte kaakranden en een onderkin, hetgeen vaak samen gaat met een verslapte huid van de hals. De down-time is minimaal, enige roodheid en zwelling is logischerwijs wel te verwachten. Idealiter worden 3 behandelingen met 4-6 weken ertussen ingepland. Geduld is ook hier een schone zaak; het bindweefsel heeft tijd nodig om te regenereren.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

BBL Forever Young

€ 300,-

Mirconeedling (gelaat of hals)

€ 200,-

Ultraformer (hals, onderkin + kaakranden)

€ 450,-

Profhilo

€ 300,-

Sculptra

€ 550,-

CO2 laser

€ 500,-

Morpheus8

€ 450,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact