Fractionele CO2 laserbehandeling

Met de ontwikkeling van de laserapparatuur zijn er meer behandelmogelijkheden gekomen om de huid te verjongen, te vernieuwen of de huidstructuur te verbeteren. Van alle laserbehandelingen die er op dit moment op de markt zijn, is de fractionele CO2 laserbehandeling nog steeds de krachtigste. De laser produceert een bepaalde golflengte van een geconcentreerde lichtbundel. Deze energie van licht wordt vervolgens omgezet in warmte. De warmte zorgt voor stimulatie en aanmaak van collageen en elastine.

Wat is de fractionele CO2 laserbehandeling?

Bij de huidverjongingsbehandeling wordt er gebruik gemaakt van de gefractioneerde instelling van de CO2 laser. Dit houdt in dat zeer fijne laserstralen een matrix van gaatjes maken in de huid. Het voordeel van deze technologie is dat de huid tussen de gaatjes intact blijft en niet door laserstralen worden aangedaan. Hierdoor herstelt de huid zich sneller van een behandeling ten opzichte van andere, niet-gefractioneerde CO2 lasers.

Fractionele CO2 laserbehandeling

Hoe werkt huidverbetering met de CO2 laser?

Bij de fractionele CO2 laser wordt het laserlicht gefilterd, waarbij het licht in fijne bundels wordt verdeeld. De fractionele methode zorgt ervoor dat de huid tussen de laserbundels intact blijft, waardoor de huid veel sneller geneest en een korte herstelperiode heeft. De laser maakt dus kleine gaatjes in de huid waarbij de vrijgekomen energie zich in de huid verspreidt. Deze energie zorgt ervoor dat de huid zich verstrakt en verdikt, dat de structuur van de huid verbetert en dat rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook pigmentvlekken vervagen of verdwijnen. Een ander effect is dat de doorbloeding van de huid wordt verbeterd waardoor de huid een gezonde kleur krijgt.

Waarvoor is een CO2 laserbehandeling geschikt?

Een behandeling met de CO2 laser is uitermate geschikt om de structuur van de huid te verbeteren, poriën te verkleinen, pigmentvlekjes en rimpeltjes te verwijderen. Maar ook bij de behandeling van (acne) littekens, zonbeschadigingen, goedaardige huidafwijkingen als ouderdomswratjes en fibroompjes biedt de CO2 laser uitkomst. Door de mildere techniek is de fractionele CO2 laserbehandeling niet alleen geschikt voor het gezicht, maar tevens geschikt voor de hals, het decolleté en handruggen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voor de behandeling wordt er een verdovende crème op de huid aangebracht, deze moet 30-45 minuten intrekken. Het aanbrengen van de crème gebeurt op de praktijk. De huid wordt direct na de behandeling wit. Daarna treedt roodheid en zwelling op wat lijkt op een zonnebrandreactie. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren tot een dag vanzelf weg.  Na de behandeling zal de behandelde huid rood zijn en kan er zwelling ontstaan. De huid zal gaan vervellen doordat oude dode huidcellen worden afgestoten. De herstelperiode hangt af van het behandelde gebied en de diepte van de behandeling en is gemiddeld 5-10 dagen voor het gezicht en 7-10 dagen voor de hals, het decolleté en de handen. Aangezien de stimulatie van collageen nog enkele maanden doorwerkt, wordt het eindresultaat na ongeveer 3 maanden bereikt.

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oppervlakkige rimpels en lijntjes zijn vaak na 1 behandeling al verdwenen. Afhankelijk van de conditie van je huid moet een fractionele CO2 laserbehandeling herhaald worden. Hiervoor bieden wij behandelkuren aan van 2 of 3 behandelingen, telkens met 8-12 weken ertussen. Tijdens het intakegesprek kunnen wij je hierover optimaal adviseren. Omdat de huid opnieuw opgebouwd moet worden is het maximale effect pas 3 maanden na de behandeling zichtbaar.

Hoe lang houdt het effect aan?

De duur van het bereikte effect komt dicht in de buurt van dat van operatieve ingrepen zoals een facelift. Factoren die de duurzaamheid van het effect kunnen beïnvloeden zijn de leeftijd, algemene gezondheid, rook- en zongedrag en hoe goed je voor je huid zorgt.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Zoals met iedere behandeling waarbij kleine wondjes ontstaan, kan een infectie optreden. Ook is het mogelijk dat er langdurig roodheid in het behandelde gebied blijft bestaan. Soms treedt er verkleuring op, pigmentverschuiving. Om dit te voorkomen is het van groot belang UV-straling zoveel mogelijk te mijden of te beschermen tegen de zon. We zien dit vaker optreden bij mensen met een donkere huid en in dat geval zullen we ook voorzorgsmaatregelen treffen.

 

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Tijdens een intakegesprek geven wij je graag meer uitleg over de behandeling en zal gekeken worden of de fractionele CO2 laserbehandeling de juiste behandeling is. Besluit je je te laten behandelen dan ontvang je uitgebreide voor- en na instructies mee naar huis.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Handen

€ 525,- per behandeling

Wangen groot

€ 625,- per behandeling

Rond de ogen

€ 675,- per behandeling

Bovenoogleden

€ 575,- per behandeling

Onderoogleden

€ 525,- per behandeling

Hals

€ 525,- per behandeling

Decolleté

€ 525,- per behandeling

Hele gelaat (intens)

€ 1275,- per behandeling

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact