Behandelingen voor een mooi decolleté

UV-blootstelling is, zoals we allang weten, een van de grootse boosdoeners op gebied van huidveroudering. De huid van het decolleté is dun en er is weinig onderhuids vet, hetgeen ook verklaart dat er snel rimpeltjes ontstaan. Ondanks het feit dat het decolleté vaak zichtbaar is, vergeten we dit vaak mee te nemen in de dagelijkse verzorging, jammer!

Om te beginnen zou het ideaal zijn je decolleté dagelijks eenzelfde soort behandeling te geven als je gezicht (en hals!). Reinigen, een serum met hoge concentratie anti-oxidanten (bijvoorbeeld Professional-C serum van Obagi Medical) en daarna een hydraterende crème met hoge factor. En dit laatste is dus echt heel belangrijk, maar doen we zelden. In de avond zou je ervoor kunnen kiezen een crème met vitamine A zuur te gebruiken. De meest effectieve zijn alleen op recept verkrijgbaar, maar er bestaan ook heel goede cosmeceuticals: cosmetische producten die tegen de medische aanleunen, bv die van Obagi of Skinceuticals. En als je dan lekker onder de wol kruipt met deze crème op je borst, ga dan op je rug liggen en houd dat vol tot de volgende ochtend. Zonder gekheid: je slaaphouding heeft echt invloed op de huid van je decolleté. Misschien ken je de term “devil’s fountain”, daarmee worden de verticale lijnen in het decolleté bedoeld, veroorzaakt door het slapen op je zij.

Behandelmogelijkheden voor het verjongen van het decolleté

1

Profhilo Body

Je zou vervolgens je decolleté een boost kunnen geven met Profhilo Body, 2 tot 3 behandelingen op rij met een maandje ertussen. Profhilo is een biostimulator, het stimuleert jouw eigen collageen en elastine. Dit kun je af en toe herhalen om het effect te behouden.
2

Sculptra

Als het decolleté toch wel wat beschadigd is door de zon en/ of de tand des tijds en dus het elastine en bindweefsel van matige kwaliteit, zou je kunnen kiezen voor Sculptra. Dit is ook een biostimulator, maar krachtiger. Afhankelijk van de leeftijd en dus de uitgangssituatie heb je meerdere behandelingen nodig, het effect houdt echter wel tot 2 jaar aan.
3

Forever Young BBL

Een zonbeschadigde huid heeft behalve weinig elasticiteit en dun bindweefsel, vaak ook pigmentvlekjes. Met de BBL kun je deze heel fraai wegtoveren. Als je dan ook nog eens voor de full monty BBL-kuur gaat, werk je meteen op de letterlijke verjonging van je cellen en de genetische processen in je huid. En je zult echt versteld staan wat het verschil is tussen een decolleté met of zonder pigmentvlekjes. 10 jaar. Echt, eigen ervaring.
4

CO2 Laser

De CO2-laser vind ik persoonlijk minder geschikt voor het decolleté omdat er een kans op pigmentverschuiving is, meestal in de vorm van witte vlekjes. Om dat te voortkomen kun je de instelling heel mild doen, maar ja, dan dus ook een heel mild resultaat.
5

Microneedling

Microneedling is ook een fijne behandeling om de huid van het decolleté te stimuleren. Met medische microneedling worden, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend in de huid terecht komen, vele duizenden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Het natuurlijk helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze behandeling zou je kunnen kiezen ter voorkoming van lijntjes of als de lijntjes heel mild zijn.
6

Morpheus8

Als er al rimpels zijn, zou ik eerder voor de Morpheus8 kiezen. Deze heeft toch een bewezen krachtiger effect doordat er niet alleen veel dieper geneedled wordt, maar ook omdat er daarnaast radiofrequente energie wordt afgegeven. Dit stimuleert het diepere bindweefsel nog eens extra.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Profhilo Body

€ 450,-

Sculptra

€ 550,-

Forever Young BBL

€ 350,-

CO2 Laser

€ 500,-

Microneedling

€ 275,-

Morpheus8

€ 450,-

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact