SkinPen – medische Microneedling

De afgelopen jaren heb ik veel cliënten mogen behandelen met microneedling (ook wel collageen inductie therapie genoemd) om de huid te verbeteren, met mooie resultaten tot gevolg. Dat het geavanceerder kon, verraste me. Ik werd gewezen op een apparaat, de SkinPen, die een stapje verder gaat dan andere microneedling systemen.

Medische microneedling: FDA goedgekeurd

Een onderscheidend kenmerk is dat de SkinPen FDA approved is. FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. De SkinPen is het eerste en enige FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens.

Werking medische microneedling

Met medische microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend in de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

Indicaties SkinPen – Medische microneedling

  • (Acné) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Vergrote poriën

Een behandeling met de SkinPen is een effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen. Omdat de kans op pigmentatie hierdoor significant kleiner is, kan SkinPen microneedling bovendien gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden en is de behandeling eveneens geschikt voor donkere huidtypen. Een ander essentieel verschil met de SkinPen en andere systemen is de continu gegarandeerde exacte naaldiepte; wanneer een diepte van 1mm ingesteld wordt, is dit ook daadwerkelijk 1mm. Helaas blijkt dit bij de meeste andere apparaten een ander verhaal.

Hoe werkt een Skinpen behandeling?

Tijdens een SkinPen behandeling wordt een gel op de huid aangebracht, Skinfuse Lift. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig in de huid ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt tijdens een behandeling vele duizenden microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijk helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Alleen het gebruik van de Skinfuse Lift als tussenstof en nazorg in de eerste 24 uur, is bewezen veilig en leidt tot goede resultaten en een voorspoedig herstel.

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/ prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling krijg je, behalve de Skinfuse Lift, een tweede nazorgproduct om het herstel te bevorderen: het Rescue Calming Complex. Het Rescue Calming Complex zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt, het helingsproces wordt bevorderd en de huid gekalmeerd.

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van bovenstaand resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.

Te verwachten resultaat en behandelfrequentie

Direct na de behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt collageen type 3 aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor je huid continu opbouwend werkt. Achter de schermen wordt er dus flink gewerkt waardoor je lang profijt hebt van de behandeling. Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nog langer door. Wat je ervaart is een strakke, stevige en jeugdige huid. Voor een optimaal resultaat zijn 4 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Dankzij haar achtergrond en expertise profiteer je van een mooi, langdurig en natuurlijk resultaat.

Je kunt online een afspraak inplannen voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal) afspraak.

Naar agenda

Gelaat

€ 200,- per behandeling

Gelaat + hals of decollete

€ 275,- per behandeling

Gelaat + hals + decollete

€ 350,- per behandeling

Indien kuur van 6 behandelingen (eens per maand), laatste gratis

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24 

Contact