Zomeraanbieding Femilift 2020: € 200 korting op de eerste behandeling, € 100 op een vervolgbehandeing

Vaginaverjonging Femilift: 80-85% merkt verbetering

Na een bevalling of door hormoonveranderingen na de overgang treden er veranderingen op in het weefsel rondom de vagina, waardoor de vagina wijder kan worden. De vagina wordt droger en minder makkelijk vochtig bij het vrijen. Sommige vrouwen ervaren een verzakkingsgevoel of hebben het gevoel dat ze daardoor een minder fijn seksleven hebben. Soms kunnen de klachten verminderen met bekkenfysiotherapie. Als dit onvoldoende helpt, is een vaginaverjonging of vaginavernauwing te overwegen. Daarvoor zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder laserbehandeling.

Laserbehandeling vaginaverjonging met Femilift

Elders in de wereld heeft men al ruime ervaring met verjonging van de vagina met laser (vaginal rejuvenation). In Nederland is deze behandeling sinds kort ook beschikbaar. Ook in Nederland is er al vele jaren ervaring op het gebied van laserbehandelingen van de huid om rimpels te verminderen en een slappere huid te verstrakken. In de vagina kan deze techniek ook toegepast worden. De laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina, waardoor de vagina verstevigt en verstrakt, de bekleding van de vagina verjongt en wordt beter doorbloed. De elasticiteit komt hierdoor terug en de vagina wordt makkelijker vochtig, waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel ongewenst urineverlies (stressincontinentie). Deze laserbehandeling kan dus worden toegepast bij vrouwen die klachten ervaren na de bevalling, maar wordt ook gebruikt bij vrouwen na de overgang, waarbij de vagina droger en gevoeliger geworden is.

Hoe werkt de laserbehandeling?

De FemiLift vaginaverjonging maakt de vaginawand dikker en versterkt de bekkenbodem. De behandeling verlicht de symptomen van stressincontinentie en kan het probleem zelfs helemaal verhelpen. Doordat FemiLift de vaginawand versterkt, verstevigt en hydrateert, verminderen tevens klachten van een zwaar gevoel en wordt de vagina steviger. Vrouwen na de overgang bemerken daarnaast afname van vaginale droogheid, telkens terugkerende infecties en pijn bij het vrijen.

Hoe verloopt de ingreep?

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten, vindt plaats in de praktijk in Haarlem en is nagenoeg pijnloos, verdoving is niet nodig. 
Er zijn 3 behandelingen nodig, telkens om de 4-6 weken. Daarna wordt geadviseerd jaarlijks 1 behandeling te ondergaan om het effect te behouden.

Hygiëne

Bij Willeke Kamphof is gekozen voor de FemiLift laser. Bij deze laser wordt gebruik gemaakt van een huls die over de probe geplaatst wordt. Deze huls wordt eigendom van de patiënt en kan bij iedere behandeling opnieuw gebruikt worden. Hiermee is een optimale hygiëne gewaarborgd.

Hoe lang is de herstelperiode?

De meeste vrouwen hebben 2 dagen geringe klachten van zwelling, maar na de behandeling kun je direct de dagelijkse werkzaamheden hervatten. De eerste 3 dagen is het verstandig geen seksueel contact (penetratie) te hebben.

Wat is het resultaat van de vaginaverjonging?

Na behandeling bemerkt 80-85% van de vrouwen een afname van de klachten of zijn de klachten volledig verdwenen. Over het algemeen zijn de behandelde vrouwen dus erg tevreden. Ze voelen zich zelfverzekerder en de seks is weer plezierig.

Heeft de behandeling risico’s of bijwerkingen?

De risico’s zijn minimaal en complicaties zijn tot dusver niet bekend. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen gevormd wordt te bereiken. Maar niet zo diep dat andere organen beschadigd zouden kunnen worden.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan?

Na de eerste 3 behandelingen is er jaarlijks 1 behandeling nodig om het effect te behouden. 
Het verouderingsproces gaat immers gewoon door.

Het voordeel van Femilift

  • 100% veilig: klinisch bewezen, geavanceerde technologie, hygiënische sonde
  • Effectief: echt merkbaar resultaat*
  • Veelzijdig: te gebruiken bij veelvoorkomende klachten
  • Poliklinische behandeling: snel, minimaal invasief, minimale hersteltijd, geen bloedverlies of pijn

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.