Zomeraanbieding Femilift 2020: € 200 korting op de eerste behandeling, € 100 op een vervolgbehandeing

Vaginale klachten behandelen met Femilift

Door hormoonveranderingen in de overgang treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. De huid van de vagina wordt daardoor dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt ook wel vulvovaginale atrofie genoemd. Ongeveer 40% van de vrouwen krijgt na de overgang klachten van vaginale atrofie. Door deze veranderingen neemt de elasticiteit en stevigheid van de vagina af, wordt de vagina gevoeliger voor infecties, droger en minder makkelijk vochtig bij het vrijen. Tevens worden in de loop van de jaren de vagina en de ingang van de vagina nauwer. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongemak, bloedverlies en pijn bij het vrijen. Een ander mogelijk symptoom is stressincontinentie (inspanningsincontinentie), als gevolg van het verouderen van de vaginawand. Een behandeling met Femilift biedt uitkomst.

Herstellen en verjongen van de vaginawand

Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand hersteld worden. De Femilift laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina, waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt. De elasticiteit van de vagina komt hierdoor terug, de vagina wordt makkelijker vochtiger, waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel urineverlies (milde stressincontinentie).

Voor wie is de Femilift behandeling geschikt

De behandeling is geschikt voor alle vrouwen met vaginale klachten en pijn bij het vrijen na de overgang.
Vrouwen die behandeld zijn voor bv. borstkanker en daardoor vervroegd in de overgang gekomen zijn, kunnen deze behandeling veilig laten uitvoeren.

De Femilift behandeling

De behandeling vindt plaats op de polikliniek en is pijnloos. Verdoving is niet nodig. Er zijn meestal 3 behandelingen nodig, telkens om de 4-6 weken. Daarna is jaarlijks 1 behandeling nodig om het effect te behouden. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid, waar nieuw collageen gevormd wordt, te bereiken. Maar niet zo diep dat andere organen geraakt kunnen worden. Elders in de wereld is al ruime ervaring met laserbehandeling van de vagina. Ook zijn er diverse wetenschappelijke publicaties over de werking van de laser. In de dermatologie wordt de gefractioneerde CO2 laser al jaren gebruikt voor huidverjonging van het gezicht.

Hygiëne

Bij Willeke Kamphof is gekozen voor de FemiLift laser. Bij deze laser wordt gebruik gemaakt van een huls die over de probe geplaatst wordt. Deze huls wordt eigendom van de patiënt en kan bij iedere behandeling opnieuw gebruikt worden. Hiermee is een optimale hygiëne gewaarborgd.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct uw normale werkzaamheden hervatten. Het is verstandig om tot 3 dagen na de behandeling geen gemeenschap te hebben. De risico’s zijn minimaal. Complicaties zijn niet beschreven

Resultaat

De meeste vrouwen merken na de eerste behandeling al een duidelijke verbetering. In de literatuur blijkt dat bij 80-90% van de vrouwen die klachten van branderigheid, droogheid, pijn bij het vrijen helemaal of vrijwel volledig verdwijnen. Bij vrouwen met mild urineverlies bemerkt 80-85% een afname van de klachten of zijn de klachten volledig verdwenen*

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

Contact

* Willeke Kamphof is gespecialiseerd in het bereiken van dit resultaat. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor eerlijk advies.