Interview LINDA: de vagina zit in de lift

Een laser in de vorm van een vibrator die de boel vanbinnen weer helemaal straktrekt. Klinkt misschien bizar, maar het bestaat echt en het kan een einde maken aan ongewild urineverlies, een verwijde vagina of verslapte vaginawand. Danzij de FemiLift, een zogenaamde gefractioneerde CO2 laser. Het werkt als volgt: eenmaal ingebracht draait de laser 360 graden rond in de vagina en beweegt langzaam van buiten naar binnen zodat de gehele want wordt behandeld. De Femilift verdampt daarbij oppervlakking het slijmvlies van de vaginawand, waardoor het slijmvlies wordt gestimuleerd tot herstel en verjonging. Er vormen zich zo nieuwe bloedvaatjes en door de warmte die de laser afgeeft, wordt de aanmaak van bindweefsel ook nog eens gestimuleerd.

Willeke Kamphof, esthetisch dermatoloog in Haarlem, is op dit moment de enige dermatoloog die in Nederland met de Femilift werkt. “Ik kwam dit apparaat tegen op een congres en dacht: dit klinkt heel eenvoudig en is een stuk minder ingrijpend dan opereren. En dat blijkt. Bij 80% van de vrouwen die ik tot nu toe heb behandeld, zijn de klachten volledig verdwenen. Door de verjonging van het slijmvlies van de vaginawand wordt bij vrouwen na de overgang de vagina steviger en minder droof. Hierdoor hebben ze ook geen pijn meer bij het vrijen”.

De behandeling duurt een kwartiertje en moet gemiddeld drie  keer worden herhaald, telkens om de vier tot zes weken. Daarna is elk jaar één sessie nodig om het effect te behouden. De eerste drie dagen na de behandeling raadt Kamphof aan geen seksueel contact te hebben in de vorm van penetratie. Daarna moet de sex als het goed is weer eeen feestje worden. De procedure gebeurt zonder verdoving, maar geen paniek: “Een groot deel van de vaginawand is niet gevoelig”, stelt Kamphof gerust. “De eerste drie tot vier centimeter wel, naar ik kan de instelling van de laser zo regelen, dat ook het gevoelige deel goed te verdragen is. Alles moet in rust gebeuren, pijn is onnodig.” De behandeling kost € 700 voor de eerste sessie, € 550 voor de keren erna. En je krijgt en persoonlijke huls mee, die voor behandeling op de Femilift wordt geplaatst. Wel zo hygiënisch.

Bron: Linda Magazine maart 2018

Meer informatie

Interesse in een behandeling? Op de website vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het resultaat van een Femilift behandeling. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Willeke Kamphof via info@willekekamphof.nl of telefonisch via 06-24663124.

Contact | afspraak maken

Alle behandelingen worden uitgevoerd door dermatoloog Willeke Kamphof. Je kunt online een afspraak maken voor een kosteloos cosmetisch consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen alvorens je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.