Deze behandelingen wil je in de zomer liever vermijden (niet gunstig in combinatie met veel UV straling), maar zijn met de komst van de herfst weer volkomen veilig en geven de huid een enorme boost!

 

1. Een chemische peeling

Een chemische peeling geeft verbetering van de huidstructuur, huidverkleuringen vervagen en poriën verfijnen. Daarnaast zullen fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen en de huid steviger worden doordat de behandeling de huideigen collageen- en elastineproductie stimuleert. Het is een soort ‘verjongingskuur’ voor de huid. Chemische peelings zijn er in allerlei soorten en sterktes. De producten waar ik als dermatoloog mee mag werken zijn logischerwijs van een andere orde dan die van een schoonheidsspecialiste. Als je op zoek bent naar een flinke oppepper voor je huid, je wilt een meer egale teint en fijnere poriën dan zou ik zeker een peeling aanbevelen. De huid krijgt ontegenzeglijk een gezonde glans!

Dit kan in een kuur of als losse behandeling, alles op maat. Vaak combineer ik dit met een milde microneedle-behandeling om de werkzame stoffen beter in de huid te kunnen laten doordringen, voor een beter effect. Reken wel op een aantal dagen fikse schilfering: de dode huidcellen worden versneld afgevoerd en vernieuwing van de huid wordt gestimuleerd.

Meer over chemische peelings

2. Laserbehandeling gericht op huidverjonging en huidversteviging

Wil je een wat grootser effect, dan zou ik voor een CO2-laser behandeling kiezen. Oneerbiedig gezegd wordt je huid tijdens zo’n behandeling gezandstraald. Een oppervlakkig deel van de huid wordt deels (vandaar “fractioneel”) verdampt en er wordt warmte in de huid afgegeven, waardoor je huid wordt aangezet tot herstel en dus worden er nieuwe bloedvaatjes en bindweefsel gevormd. Het resultaat is afhankelijk van de instelling van de laser. Dit gaat in overleg: wil je behandeling van fijne lijntjes en een opfrissing van je huid, dan heb je een minder agressieve behandeling nodig dan wanneer je diepe lijnen wilt verminderen. Ook hier geldt weer: alles op maat. Voor deze behandeling geldt een substantiële herstel-tijd, maar ook mogelijkheden tot een werkelijk groots resultaat.

Meer over laserbehandelingen

3. PlexR

Plexr is een medisch apparaat voor non-invasieve chirurgie, een methode waarbij er niet gesneden of gehecht wordt. Het is het meest innovatieve en effectieve alternatief voor chirurgische ingrepen zoals ooglidlifting, verwijderen van overtollige huid, halsversteviging, wenkbrauw- en mondhoeklifting & vele andere esthetische klachten. Naast behandelingen gericht op huidverjonging, biedt Plexr ook uitkomst bij het behandelen van diverse huidproblemen, zoals (acne)littekens.

Meer over PlexR

4. Microneedling

Als je de kwaliteit van je huid een oppepper wilt geven, de elasticiteit wilt verbeteren (of in stand houden) zou je regelmatig Collageen Inductie Therapie (microneedling) kunnen ondergaan. Kort gezegd wordt met behulp van een apparaatje met vele dunne naaldjes de huid gestimuleerd tot aanmaak van nieuw collageen.Na een kuur ziet je huid er zoveel stralender uit, fijne lijntjes en vlekjes zijn verminderd of helemaal verdwenen, poriën verkleind en je huid glanst weer. Het advies is een kuur van 6 behandelingen te doen en desgewenst af en toe een losse behandeling. Ik doe dit zelf ook regelmatig en kan niet anders dan erg enthousiast zijn!

Meer over Mirconeedling

Advies tijdens (gratis) consult

Ben je een nieuwe klant en/of heb je vragen alvorens je tot een behandeling over wil gaan? Het makkelijkste is altijd om een informatief en vrijblijvend consult in te plannen, zodat we samen uitgebreid de wensen kunnen bespreken, ik de vragen kan beantwoorden en zo samen tot een plan kunnen komen. Een informatief consult kost niets, dus bel of mail!