Skip to main content

Botox en fillers, wat is nu precies het verschil?

Dagelijks zie ik mensen op mijn spreekuur die geïnteresseerd zijn in behandelingen om hun huid te verbeteren, rimpeltjes te verminderen of om een jeugdiger look te creëren. Het verschil tussen botox en fillers is vaak niet helemaal duidelijk, daarom lijkt het me handig daar wat over uit te leggen.

Het verschil tussen botox en fillers

“Injectables” zijn letterlijk: producten die je inspuit. Botox en fillers zijn dus injectables, maar worden voor verschillende doeleinden ingezet.

Botuline toxine is een stofje dat ervoor zorgt dat de signaaloverdracht tussen zenuw en spiertjes tijdelijk geblokkeerd wordt. Hierdoor werken de spiertjes in het behandelde gebied tijdelijk niet en kan de huid in dat gebied tot rust komen. De bestaande rimpeltjes kunnen deels of volledig uitdeuken, een frissere look als gevolg!

Goede indicaties voor een behandeling met botox is bijvoorbeeld de fronsrimpel, voorhoofdslijntjes en kraaienpootjes. Deze rimpeltjes worden immers veroorzaakt door beweging in het gelaat, de mimiek.

Echter, als je bijvoorbeeld de neus-lippenplooi zou willen verminderen, dan heeft een behandeling met botox geen zin. Fillers bieden dan uitkomst. Simpel gesteld zijn fillers vulmiddelen; volumeverlies wordt hersteld. Naarmate je ouder wordt, verandert er veel in je gezicht. De botstructuren worden dunner, het onderhuidse vet neemt af. Daarbij neemt de elasticiteit van de huid af. Met behulp van fillers kunnen we deze gevolgen van het ouder worden verminderen en voorkomen.

Vaak echter is een combinatie van behandelingen het meest effectief. Wil je meer informatie over Botox en/of fillers? Neem dan even contact op.

Contact

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24