Skip to main content

Welke huidbehandelingen kunnen je ondergaan tijdens de zomer?

Reikhalzend kijken we uit naar de zomer, lekker uren hangen op terrasjes met een flink glas rosé en lekkere hapjes.. Vaak wordt me gevraagd of het slecht is om na een bepaalde behandeling in de zon te gaan zitten, of erger nog: onder de zonnebank te gaan.

Zonnebank vs verjongingsbehandelingen

First of all: de zonnebank is voor iedereen verboden terrein. Altijd. Niet, nooit doen dus. Bedenk dat het eigenlijk best zonde is om geld uit te geven aan dure behandelingen en/ of producten om er jonger of beter uit te zien, terwijl je dat met je zongedrag allemaal weer teniet doet!

Wanneer de zon (weer) in?

Maar uiteraard is het heerlijk om lekker buiten in het zonnetje te zitten en dat mag natuurlijk ook. Mits je je goed beschermt met een zonnebrandcrème met factor 30 of zelfs 50, niet pal in de zon gaat zitten en dit laatste zeker niet tussen 11 en 15 uur. Als je behandeld bent botox of fillers moet je deze gebruikelijke zonbescherming in acht nemen. Je hoeft echt niet binnen te blijven en je kunt je dagelijkse bezigheden meteen hervatten. Wel raad ik af de sauna of zwembad te bezoeken de eerste dagen. Dit zijn niet de meest hygiënische plekken en er zijn tenslotte toch kleine gaatjes ontstaan ten gevolge van de injecties.

Extra voorzichtig na cosmetische ingreepjes

Na bepaalde cosmetische ingreepjes moet je wel extra voorzichtig zijn. Denk bijvoorbeeld aan chemische peelings, abblatieve laser-behandelingen (een laser-behandeling waarbij de huid deel oppervlakkig wordt verdampt), Plexr-behandelingen en microneedling. Dit zijn allemaal behandelingen waarbij je (gewenste) beschadigingen van de huid bewerkstelligt. Precies wat er beoogd wordt, maar niet gunstig in combinatie met veel UV-straling. De kans op langdurig kleurverschil is dan namelijk aanzienlijk. We kiezen er dan ook vaak voor om laser- of Plexr-behandelingen uit te stellen tot het najaar.

De Ultraformer III: ook veilig in de zomer

De Ultraformer III is een apparaat speciaal voor huidverstrakking en huidversteviging, werkzaam op basis van HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Met deze techniek wordt energie in de huid gebracht, zonder de buitenste laag van de huid te beschadigen, zoals bij sommige laserbehandelingen. Hierdoor kan deze behandeling te allen tijde worden toegepast: geen kans op nare pigmentverschillen als je de behandeling in de zomer ondergaat.

Advies tijdens (gratis) consult

Mocht je twijfelen of je een behandeling wel of niet zou moeten ondergaan in de zomermaanden, maak dan een afspraak voor een gratis cosmetisch consult.

Vraag stellen