Skip to main content

Behandelingen voor een mooie mond

Net als je ogen is je mond een blikvanger in je gezicht. Want wat is er mooier dan sensuele lippen?

Fillers voor vollere lippen

Mocht je niet tevreden zijn met het volume van je eigen lippen, dan kun je dit met een kleine hoeveelheid filler op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur oplossen. Mijns inziens is het het fraaist om met een kleine hoeveelheid een verschil te maken. We kennen allemaal het beeld  wel van uit de hand gelopen lip-behandelingen waarbij de verhoudingen totaal zoek zijn geraakt. De bovenlip is idealiter dunner dan de onderlip met een verhouding 1/3de staat tot 2/3de. Als we ouder worden verschuift deze verhouding naar 1 staat tot 1. Een mond met de juiste verhoudingen draagt dus bij aan een jeugdiger uiterlijk.

Behandelen van lijntjes rond de mond

Maar laten we de huid rond de mond ook niet vergeten. Fijne lijntjes kunnen zich ontwikkelen en worden vaak “rokerslijntjes” genoemd. Deze kunnen echter ook ontstaan zonder dat je ooit een sigaret hebt aangeraakt. Dan ligt de oorzaak in de manier waarop je je mondspieren beweegt, vaak gecombineerd met een verminderd elasticiteit van de huid ter plaatse.
Deze lijntjes kun je op verschillende manieren behandelen. Met fillers zou je de huid kunnen opvullen en verstevigen. Deze behandeling kun je af en toe herhalen omdat de fillers na ongeveer 6-8 maanden door het lichaam worden opgelost.

Een behandeling met PlexR of CO2-laser is ook een goede optie. Hierbij worden als het ware kleine wondjes gemaakt, die het lichaam gaat repareren met als gevolg vernieuwing en stimulatie van de collageenvezels. Deze behandeling geeft echter meer “down-time” (je ziet er ongeveer een week niet uit!), maar heeft ook een veel langduriger effect.

Advies tijdens gratis consult

Wil je weten wat voor jou de beste behandeling is? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Contact

Willeke Kamphof
Verspronckweg 93
2023BC Haarlem

(e) info@willekekamphof.nl
(t) (+31) 06 246 631 24