Lieve cliënten,

De afgelopen maanden waren interessant te noemen. Niet alle aspecten van de intelligente-lock-down heb ik weten te waarderen, maar een aantal zeker wel. Zo heb ik bergen werk verzet in huis, mijn bureau leeg weten te krijgen en talloze webinars gevolgd. Congressen en nascholingen zitten er voorlopig niet in, denk ik. Zo had ik mij aangemeld voor een online lezing waar de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten van de Femilift werden gepresenteerd.

Nog even ter opfrissing van het geheugen: de Femilift is een CO2-laser die gebruikt wordt om klachten van ongewenst urineverlies, vaginale veroudering en -droogte te verhelpen, alsmede het bindweefsel te verstevigen en elasticiteit te bevorderen.
Voor gedetailleerde informatie omtrent deze behandelingen, kun je de website bezoeken:

Er werd aanvankelijk niet veel nieuws verteld, meer een bevestiging van de effectiviteit en de juistheid van de al bestaande adviezen en protocollen. Het gemiddelde aantal benodigde behandelingen om tot een bevredigend resultaat te komen, bleef hetzelfde: namelijk 3 met steeds 4 tot 6 weken tussen de afzonderlijke behandelingen. Er werden prachtige plaatjes getoond waarin heel fraai het verschil te zien was tussen onbehandeld- en behandeld weefsel. Het behandelde weefsel was veel dikker, de bindweefselvezels toegenomen in aantal en de afzonderlijke vezels waren dikker en steviger. Ook werd er een toename in aantal en grootte van de elastinevezels gezien. Dit klopt dus met wat er wordt ervaren: versteviging en verstrakking van het vaginale weefsel.

Maar wat ik echt een eyeopener vond, was dat er bewijs gevonden werd voor een letterlijke verjonging van het vaginale weefsel.
Wat men zag was dat de telomeren van de cellen van de vagina na behandelingen met de Femilift langer werden. Dit licht ik toe.

Telomeren zijn beschermdopjes aan het einde van chromosomen. Vergelijk ze maar met het beschermlaagje om het uiteinde van je schoenveters. Ze beschermen jouw DNA tegen beschadigingen tijdens het celdelingsproces. Elke keer wanneer een cel deelt – om nieuwe huid, bloed of bot te vormen – wordt een klein stukje van de telomeren aan de uiteinden van de chromosomen afgeknipt.

Een cel kan zich tijdens zijn levensduur wel vijftig tot zeventig keer delen en telkens wordt de telomeer korter en korter, totdat het punt wordt bereikt waar op de cel afsterft. Dat is onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces.

Dus: op deze manier werd onomstotelijk bewezen dat de behandeling met de Femilift weefsel verjongt en dus een effectieve behandeling is, hetgeen overeenkomt met de gemiddelde ervaring van cliënten.

Bij de intake wordt me altijd gevraagd naar de resultaten en dan vertel ik altijd dat het makkelijk meetbaar is of de behandeling tegen ongewenst urineverlies een goed effect heeft gehad: het verschil tussen wel of geen nat ondergoed is simpel waar te nemen. Bij cliënten die komen met het verzoek voor vernauwing van de vagina, is het een stuk complexer. Vaak betreft het dames die aangeven dat zij na het krijgen van kinderen, minder voelen tijdens het vrijen. Zij menen dat dit enkel veroorzaakt wordt doordat de vagina wijder is geworden. Ik bespreek dan dat er mogelijk meer oorzaken zouden kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan de impact van kinderen op je energie-level.. Opwinding ontstaat in je brein en je lichaam reageert daarop, niet andersom. Dus als je supermoe bent, aan het piekeren bent of wanneer je bang bent dat je partner je vagina te wijd vindt, helpt dat natuurlijk niet echt. De Femilift zal zeker de wand verstevigen, de elasticiteit vergroten en het weefsel te vernieuwen zodat het gevoeliger wordt, maar als je druk bent in je hoofd zal je echt minder voelen tijdens het vrijen. En natuurlijk zorgt de behandeling ervoor dat de onzekerheid ten aanzien van dit probleem, afneemt en dus het seksleven ook op die manier positief beïnvloed.
Wel leg ik bewust de nadruk op ‘ook’. Want laat dit dan ook het moment zijn waarop je bij jezelf incheckt voor het maximale effect. Kies voor de verandering eens eerst voor jezelf, neem wat vaker rust en spreek jezelf wat aardiger toe.

De behandeling bestaat dus uit een start-kuur van gemiddeld 3 behandelingen. Daarna wordt geadviseerd om 1 of 2 behandelingen per jaar te doen om het effect van de behandeling te behouden.

Deze zomer (geldig vanaf 21 juni) geldt een korting van 200,- op de eerste behandeling, 100,- op een vervolgbehandeling. Je kunt via de onderstaande link een afspraak maken.